Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα Δικαστήρια χθες ένας… κατά φαντασία Βέλγος κατάσκοπος
Στα Δικαστήρια χθες ένας… κατά φαντασία Βέλγος κατάσκοπος

Στα Δικαστήρια χθες ένας… κατά φαντασία Βέλγος κατάσκοπος

Σε ρητή δικάσιμο παραπέμπεται ένας Βέλγος υπήκοος περίπου 25 ετών που συνελήφθη για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος, αφού είχε στη φωτογραφική του μηχανή μία δύο φωτογραφίες από την περιοχή του ραντάρ στο Πλιασίδι, αφού όπως είπε για αλλού ξεκίνησε και αλλού βρέθηκε, και έτσι να τον συλλάβουν σμηνίτες των εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υποτιθέμενος κατάσκοπος συνελήφθη χθες το πρωί δηλώνοντας φυσιολάτρης και περιηγητής, αλλά χάθηκε στο δρόμο και βρέθηκε κατά λάθος στην περιοχή, ενώ είχε ξεκινήσει για το Πουρί, με τα πόδια από τη Μακρινίτσα.

Οι φωτογραφίες που τραβούσε κίνησαν το ενδιαφέρον των σμηνιτών της μονάδας του ραντάρ με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Α.Τ.  Βορείου Πηλίου, που, με την σειρά του τον συνόδεψε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και στην συνέχεια στον ανακριτή.

Αρχικά, κρίθηκε ύποπτος για στρατιωτική κατασκοπεία κακουργηματικού χαρακτήρα -είσοδος σε στρατιωτικό χώρο και φωτογράφιση στρατιωτικής εγκατάστασης – καθώς δεν έγινε δυνατό να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του, αφού ο Βέλγος, εκτός από την ταυτότητά του, δεν είχε κανένα άλλο στοιχείο και κατά τις πρώτες ώρες οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον συγγενή ή φίλο του στο Βέλγιο, που να τον γνωρίζει.

Ωστόσο στη συνέχεια τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και, όπως υποστήριξε και ο ίδιος, του αρέσει η φύση και από τον περασμένο Οκτώβριο βρίσκεται στην περιοχή του Πηλίου, όπου πραγματοποιεί περιηγήσεις, διαμένοντας σε σκηνή μέσα στο δάσος μετακινούμενος πεζός παντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός, φέρεται να υποστήριξε πως είχε ξεκινήσει από τη Μακρινίτσα, με προορισμό το Πουρί  στην πορεία, όμως, έχασε το δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσει στην περιοχή γύρω από τα ραντάρ στο Πλιασίδι.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, που κατά πληροφορίες, είναι μία ή δύο, βρίσκονταν πράγματι στην κάμερά του, μεταξύ άλλων από διάφορα τοπία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση