Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στη Μαγνησία
Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στη Μαγνησία

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στη Μαγνησία

Σημαντικό πλήγμα στη στην ευρύτερη περιοχή του νομού κατάφερε να επιφέρει το Τμήμα Δίωξης αρκωτικών Βόλου, εξαρθρώνοντας ολιγομελή εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα Κ. Λεχώνια.

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 35 και 31 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 και 24 ετών.

Η εγκληματική οργάνωση, έχοντας συγκεκριμένη δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ς στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο που έχει ταυτοποιηθεί κι έχει αρχηγικό ρόλο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, ενώ ο 35χρονος κι ο 31χρονος που συνελήφθησαν είχαν αναλάβει να διακινούν τις ποσότητες ς στη Μαγνησία.

Η αστυνομία εξακρίβωσε την δράση της, μετά από έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες και σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, μικροποσότητες κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 680 ευρώ, ένα tablet και τέσσερα .

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη ένας 54χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 0,6γρ. κι ένας 37χρονος Αλβανός, για αντίσταση, ενώ δεν αποτελούν μέλη της οργάνωσης, καθώς είχαν περιφερειακό ρόλο και ήταν χρήστες.

Κατηγορίες και κατά 80 χρηστών 

Ακόμα από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών σε βάρος ακόμη 80 ατόμων, τα οποία επίσης δεν αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκτός τριών ατόμων που φέρεται να προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από τους Αλβανούς που συνελήφθησαν και να τις διέθεταν δρώντας αυτοτελώς στην αγορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης αρκωτικών Βόλου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση