Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα 816 τα νέα κρούσματα κορωναϊού στη χώρα
Στα 816 τα νέα κρούσματα κορωναϊού στη χώρα

Στα 816 τα νέα κρούσματα κορωναϊού στη χώρα

Σε 816 νέρχοντι τα νέα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 48 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 5.099.

Παράλληλα, σε 399 ανέρχονται οι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η : «Σήμερα ανακοινώνουμε 816 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωναϊού (COVID-19), εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142267, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5547 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42716 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

399 άτομα νοσηλεύονται . Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (67.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 82.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.912 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 48 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5099 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3023 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

 

«Πράσινο φως» της Ε.Ε. για το εμβόλιο Moderna

Το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19 πήρε η αμερικανική εταιρεία Moderna, λίγο μετά τη σχετική από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ, το εμβόλιο της Moderna θα χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά 28 ημερών η πρώτη από την δεύτερη

Η έγκριση αφορά άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.

Ο Οργανισμός γνωστοποίησε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει τώρα fast – track διαδικασίες για να χορηγήσει και αυτή την άδεια χρήσης.

Τέλος, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι η εταιρία παρασκευής θα συνεχίσει να δίδει στοιχεία για την κύρια κλινική δοκιμή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ευχάριστα νέα για τις προσπάθειές μας να φέρουμε περισσότερα εμβόλια στους Ευρωπαίους» ανέφερε στην πρώτη της αντίδραση η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λίγο μετά την του Ευρωπαϊκού Οργανισμού.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι τώρα η Ε.Ε. εργάζεται με ταχύτητα για να διατεθεί το εμβόλιο στους Ευρωπαίους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση