Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα 600-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Στα 600-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στα 600-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ανάμεσ στ 600-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  , σύμφωνα με την δημοφιλή κατάταξη World University Rankings (WUR), που δημοσιεύει η Times Higher Education (THE) για το 2020 και κατατάσσεται 3ο στην Ελλάδα, μετά το Πανεπιστήμιο ς και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της ς,

Η λίστα κατάταξης του ΤΗΕ για το 2020 παρουσιάζει την κατάταξη των κορυφαίων 1400 πανεπιστημίων παγκοσμίως, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εμφανίζεται στην συγκεκριμένη λίστα κατάταξης για πρώτη φορά φέτος.

Η λίστα κατάταξης της Times Higher Education είναι μια από τις διασημότερες παγκοσμίως για την παροχή αντικειμενικών δεδομένων της επίδοσης των αλλά και για την επιρροή της σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς, πρυτάνεις και φορείς χάραξης πολιτικής . Είναι η πλέον λεπτομερής και περιλαμβάνει δείκτες που αφορούν την έρευνα, την εκπαίδευση, αναλογίες φοιτητών/διδασκόντων, προσέλκυση ς κ.α.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ΤΗΕ, κατατάσσεται 3ο στην Ελλάδα, μετά το Πανεπιστήμιο ς και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της ς, ενώ την 3η θέση μοιράζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα οποία κατατάσσονται στις θέσεις 601-800 των με τις υψηλότερες επιδόσεις παγκοσμίως.

Ωστόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της Ελλάδας, συγκεντρώνει το υψηλότερο σκορ στην κατηγορία της έρευνας, όπου η επίδοση του είναι πάνω από το μέσο όρο των υπολοίπων ΑΕΙ της κατηγορίας του παγκοσμίως.

Η κάθε ομάδα μεταβλητών, καθώς και οι μεταβλητές που την αποτελούν, συμμετέχει με ένα ειδικό βάρος στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
• Teaching / Μαθησιακό : 30%
Φήμη: 15%
Αναλογία Διδασκόντων/Φοιτητές: 4.5%
Αναλογία Διατριβών/Πτυχία: 2.25%
Αναλογία Διατριβών που ανατίθενται ανά ακαδημαϊκό προσωπικό: 6%
‘Έσοδα: 2.25%
• Research / Όγκος, εισροές και διάχυση της έρευνας: 30%
Φήμη: 18%
Εισόδημα από ερευνητικές δραστηριότητες: 6%
Παραγωγικότητα: 6%
• Citations / Επιρροή της έρευνας (research impact): 30%
• International Outlook / Προοπτική σε διεθνές επίπεδο (προσωπικό, φοιτητές/τριες, ερευνητικές συνεργασίες): 7.5%
Ποσοστό διεθνών φοιτητών/τριων: 2.5%
Ποσοστό διεθνούς προσωπικού: 2.5%
Διεθνείς συνεργασίες: 2.5%
• Industry income / Διάχυση της γνώσης: 2.5%

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση