Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε και τα διόδια – Εξετάζεται ο περιορισμός μετακινήσεων
Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε και τα διόδια – Εξετάζεται ο περιορισμός μετακινήσεων

Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε και τα διόδια – Εξετάζεται ο περιορισμός μετακινήσεων

Στους 55 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα άφησε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον , ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται άμεσα, μέσα στα επόμενα δύο με τρία εικοσιτετράωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων.

«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακομίσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τ» σημείωσε, καυτηριάζοντας τις συμπεριφορές μειοψηφίας πολιτών.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη … Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος σε για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Στόχος της ς, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι το ΕΣΥ να αντέξει για να μην έχουμε θύματα του ιού λόγω μικρής δυναμικότητας κλινών, δεν πρέπει να ζήσουμε εικόνες άλλες χώρων.

«Εξετάζουμε ταυτόχρονα μέτρα -σταδιακής- αποκλιμάκωσης όταν μας δώσουν το σήμα οι ειδικοί να επαναφέρουμε τομείς της οικονομίας στη δραστηριότητα και να βγαίνουν οι άνθρωποι από το σπίτι τους», διευκρίνισε.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας μετά την υγειονομική , έχει τρομερή δυναμική έχει διορθώσει πολλές ανισορροπίες του παρελθόντος, έχει φθηνά περιουσιακά στοιχεία έχει υπόβαθρο στα θεμελιώδη μεγέθη που επιτρέπουν ανάπτυξη και σημαντικές επενδύσεις… Στηρίζουμε τ την οικονομία ώστε όταν ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση η οικονομία να κινηθεί γρήγορα προς τα πάνω» τόνισε ο κ. Πέτσας. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «χρειαζόμαστε και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Στους 55 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τα ξημερώματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε 55.

Το πρώτο θύμα είναι ένας 66χρονος από το χωριό Μαυροβούνι Πέλλας, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας σύμφωνα με του περιφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή.

Ο δεύτερος θάνατος καταγράφηκε στην , όπου το πρωί κατέληξε ένας 78χρονος.

Στα 1.544 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση