Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στ. Κούλογλου: “Κίνδυνος να γίνει Μάνδρα ο Βόλος, λόγω Καραμπατζάκη”
Στ. Κούλογλου: “Κίνδυνος να γίνει Μάνδρα ο Βόλος, λόγω Καραμπατζάκη”

Στ. Κούλογλου: “Κίνδυνος να γίνει Μάνδρα ο Βόλος, λόγω Καραμπατζάκη”

Σε συστράτευση για την αντιμετώπιση της ανόδου της ακροδεξιάς στην , κάλεσε από το Βόλο ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος μίλησε σήμερα στις 7 το απόγευμα σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο δημαρχείο της πόλης. Νωρίτερα επισκέφθηκε την οδό Καραμπατζάκη, όπου συναντήθηκε με επιτροπή κατοίκων της περιοχής, τονίζοντας ότι αυτό που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις Μάνδρας Αττικής.

Όπως είπε η βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού υπάρχουν τάσεις απομάκρυνσης όπως φαίνεται και από το Brexit, με την ακροδεξιά να ζητάει στην πραγματικότητα την ελαχιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή να γυρίσει ο καθένας στα εθνικά , να κλειστούμε ξανά όπως πριν με συρματοπλέγματα, χωρίς κοινό νόμισμα, και τελικά χωρίς κοινές αξίες.

Γι' αυτό το λόγο, όπως είπε θα πρέπει να ανακοπεί η άνοδος της, και να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα στις .

Εξήγησε πως στο Ευρωκοινοβούλιο, αποφασίζεται το 70% των πραγμάτων που αφορούν την καθημερινή ζωή των πολιτών, από αυτά που τρώμε, μέχρι και τις ώρες εργασίας.

Εκτίμησε πως σε περίπτωση που η ακροδεξιά ανέβει, η ζωή όλων θα χειροτερέψει, γιατί σε οποιοδήποτε θέμα, που αφορούσε τα τελευταία χρόνια όπως στο περιβάλλον, στα δικαιώματα των γυναικών, των νέων, των εργαζομένων, η ακροδεξιά πήρε αντίθετες θέσεις, ενώ τάχθηκε και κατά του 8ωρου.

Τόνισε ότι στις χώρες όπου έχει καταλάβει την εξουσία, όπως στην Αυστρία και στην Ουγγαρία, πάρθηκαν αντιεργατικές αποφάσεις.

Ενημέρωσε πως στην Αυστρία επανέφεραν το 12ωρο στην εργασία, ενώ στην Ουγγαρία επανέφεραν ένα νόμο που προβλέπει 400 ώρες απλήρωτες υπερωρίες το χρόνο.

“Πρέπει να δείξουμε τι πραγματικά πρεσβεύει η σημερινή ακροδεξιά, που σήμερα εμφανίζεται με χαμογελαστό πρόσωπο και τηλεοπτική εκπομπή. Πρέπει να δείξουμε ότι πίσω από αυτό υπάρχει η πλήρης εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Τέτοιο παράδειγμα είναι ο Τράμπ, του οποίου το υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από δισεκατομμυριούχους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Σημείωσε πως έχει δημιουργηθεί μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων, προωθώντας ένα συνασπισμό από βουλευτές της Αριστεράς, των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών, όπου προσπαθούν να υλοποιήσουν μια προοδευτική , με μίνιμουμ θέσεις, που περιλαμβάνει ένα για την καταπολέμηση της ς στην Ε.Ε. η οποία αυξάνει κάθε χρόνο.

Επίσης σκοπός είναι η προώθηση των δικαιωμάτων γυναικών και των νέων τους οποίους ο κ. Κούλογλου τους χαρακτήρισε ως τους μεγάλους αδικημένους της οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος στα έργα στην οδό Καραμπατζάκη ο κ. Κούλογλου, που επισκέφθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα την περιοχή, παρομοίασε αυτό που επιχειρείται να γίνει με τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έγιναν στο παρελθόν και οδήγησαν σε τραγωδίες, όπως στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Οι κάτοικοι παρέδωσαν στον Ευρωβουλευτή αναλυτικό φάκελο με τα στοιχεία του υ για την αστική αναβάθμιση της περιοχής που χρηματοδοτήθηκε από το Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο, όπως λένε, είναι σε ισχύ.

Ο κ. Κούλογλου δεσμμεύτηκε πως θα μελετήσει τον φάκελο και θα αναδείξει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος επιβολής προστίμων, εάν η Δημοτική Αρχή προχωρήσει στο .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση