Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Σπείρα κλεφτών με ανηλίκους και ενηλίκους εξαρθρώθηκε στα Τρίκαλα
Σπείρα κλεφτών με ανηλίκους και ενηλίκους εξαρθρώθηκε στα Τρίκαλα

Σπείρα κλεφτών με ανηλίκους και ενηλίκους εξαρθρώθηκε στα Τρίκαλα

Eνδεκμελής εγκλημτική ομάδα, η οποία ενέχεται στην διάπραξη διαρρήξεων οικιών στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή της εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Συνελήφθησαν εννέα από τα μέλη της, έξι ενήλικοι και τρεις ανήλικοι, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα δύο, ηλικίας 17 και 18 ετών, καθώς και οι των ανηλίκων μελών της ομάδας για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σε βάρος των έντεκα μελών της ομάδας σχηματίσθηκε , κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και των διακεκριμένων περιπτώσεων ς.

Ειδικότερα, χθες (21-08-2015) το απόγευμα στα , συνελήφθησαν αρχικά έξι από τα μέλη της ομάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα κοσμήματα την ίδια ημέρα από την οικία 79χρονης ημεδαπής, με αυτά να κατασχεθούν και να αποδοθούν στη νόμιμη δικαιούχο.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε η συμμετοχή επιπλέον πέντε ατόμων στην ομάδα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη άλλων τριών μελών, ενώ τα υπόλοιπα δύο αναζητούνται.

Διακριβώθηκε, επίσης, ότι η ομάδα είχε συγκροτηθεί από τις αρχές του τρέχοντος μήνα με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών οικιών.

Πιο συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπών από στα και την ευρύτερη περιοχή της πόλης, οι οποίες τελέστηκαν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο περίπου.

Ως προς τα κλοπιμαία, πρόκειται για χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα και ποτά.

Οι συλληφθέντες, με τη που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση