Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Σπείρα Ελλήνων εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες
Σπείρα Ελλήνων εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες

Σπείρα Ελλήνων εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος ς της Διεύθυνσης Αστυνομίας ς, τέσσερις περιπτώσεις απατών σε βάρος ατόμων, δύο από τα οποία ιερωμένοι, οι οποίες τελέστηκαν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο περίπου σε περιοχές της Θεσσαλίας και της ς.

Συνελήφθη, προχθές (11-08-2015) το μεσημέρι στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας ς, ένας 23χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι πέντε ομοεθνείς συνεργοί του, δύο άντρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι έξι, από κοινού μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, εξαπάτησαν τα θύματά τους, ισχυριζόμενοι ότι, έχοντας «δια», μπορούν είτε να εξασφαλίσουν την είσπραξη δικαιούμενων από φορέα χρηματικών ποσών και συντάξεων, είτε να προφυλάξουν καταθέσεις στην τράπεζα, από επικείμενο «κούρεμα».

Με την αυτή δράση τους, κατόρθωσαν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το συνολικό χρηματικό ποσό των (19.319) , ενώ αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ανεπιτυχώς και το χρηματικό ποσό των (3.500) .

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα ς για τη διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των δραστών σε άλλα παρόμοια αδικήματα, καθώς και την ταυτοποίηση των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση