Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σπάει η ένοχη σιωπή για περιστατικά βιας κατά των γυναικών
Σπάει η ένοχη σιωπή για περιστατικά βιας κατά των γυναικών

Σπάει η ένοχη σιωπή για περιστατικά βιας κατά των γυναικών

Στο σπάσιμο του κύκλου της σιωπής για περιστατικά ς κατά γυναικών τα τελευταία χρόνια στάθηκαν οι εκπρόσωποι φορέων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν με αφορμή εκδήλωση που διοργανώνουν το ομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) – Αρχεία . Μαγνησίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, για την Παγκόσμια , την Παρασκευή 8 Μαρτίου με θέμα «Η Γυναίκα σήμερα: Εκδοχές μιας πολυσχιδούς αγωνίστριας της κοινωνικής ζωής».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος “” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η αρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου, σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό σε προτάσεις από φορείς της κοινωνίες, επισημαίνοντας ότι “οι διάφορες επετειακές ημέρες με συμβολικό χαρακτήρα, θα πρέπει να τις δούμε ως κριτικό αναστοχασμό για τα προβλήματα της κοινωνίας. Έχουμε διανύσει πολλά για να πετύχουμε τις έμφυλες σχέσεις. Όσο οι συνθήκες αλλάζουν, αλλάζουν και τα προβλήματα. Η διαφύλαξη της ισότητας και της ισονομίας και η έμφυλη δημοκρατία είναι σημαντικά στοιχεία” είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, επισήμανε την ανάγκη να επανέλθουν τα ζητήματα της γυναίκας στην κοινωνία, καθώς όπως είπε “Γίναμε μάρτυρες συγκλονιστικών γεγονότων και στην περίοδο της κρίσης, βλέπουμε ελαστικές σχέσεις ς και περιπτώσεις εκμετάλλευσης της γυναίκας”.

Ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμπράττουν για την διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τους ομιλητές μεταξύ αυτών, η Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου.

Η προϊσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας Αννίτα Πρασσά, ανέφερε ότι μέσα από την εξωστρέφεια των ΓΑΚ στην τοπική κοινωνία,. στην εκδήλωση, θα δοθεί η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για αρχειακές συλλογές που τεκμηριώνουν τον ιστορικό ρόλο των γυναικών στην κοινωνία.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, τόνισε ότι δε θα πρέπει να μένουν στην επετειακές ημέρες αλλά να σκεφτόμαστε ζητήματα που έχουν συμβολοποιηθεί, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι το 2019, έχει ανακηρυχτεί έτος Γυναίκας Δικηγόρου, αφού το 1919 ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχαν γυναίκες σε διοικητικά σχήματα στο σύλλογο της Αθήνας.

“Παρά το γεγονός ότι οι ασχολούμαστε με κακέ περιπτώσεις και με περιστατικά ς, πρέπει να δούμε τη γυναίκα ως πρότυπο. Έχουμε προχωρήσει πολύ κι αυτή την ανέλιξη για κατάκτηση αυτονόητων δικαιωμάτων θα πρέπει να την αναδείξουμε”.

Ο κ. Στρατηγόπουλος, συμπλήρωσε επίσης, ότι η συχνότητα δημοσιοποίησης, υπονοεί ότι η ένοχη σιωπής που χαρακτήριζε το παρελθόν έχει σπάσει σε μεγάλο βαθμό για περιστατικά βίας, ενώ η κ. Λαλιώτου συμπλήρωσε ότι, παρατηρείται από πλευράς των νέων ανδρών μια “δυσανεξία” στις βίαιες συμπεριφορές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση