Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Eπεισόδια στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία
Eπεισόδια  στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία

Eπεισόδια στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία

“Θερμή” υποδοχή την Επιτροπής Αγώνα στο κυβερνητικό κλιμάκιο

 

 

Σοβαρά επεισόδια απειλήθηκαν μεταξύ μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , απόψε στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με ομιλητές τους υφυπουργούς  Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και  Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα περίμεναν  από νωρίς στον χώρο της εκδήλωσης το κυβερνητικό κλιμάκιο  και όταν ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος ανέβηκε στο βήμα, ύψωσαν πανό μπροστά από το πάνελ και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και κατά του Αχ. Μπέου.

Ο Τ. Πετρόπουλος περίμενε να εκτονωθεί το κλίμα, αλλά οι διαμαρτυρόμενοι συνέχισαν με συνθήματα, εμποδίζοντας έτσι την έναρξη της εκδήλωσης. Ωστόσο η εκδήλωση ξεκίνησε  μιάμιση ώρα αργότερα  (20:45) και αφού αποχώρησαν τα μέλη της επιτροπή πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων.

Τα μέλη της  Επιτροπής φώναζε συνθήματα όπως «στο Βόλο δεν θα κάψετε σκουπίδια πουθενά. Ακούστε το καλά Αχιλλέα και Αλέξη».

Στο χώρο της  εκδήλωσης που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ   τα μέλη της επιτροπής τραγουδούσαν και δεν επέτρεπαν στην εκδήλωση να ξεκινήσει ενώ ανταπέδιδαν οι του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας «έξω οι προβοκάτορες».

Ο υπουργός χαρακτήρισε τους διαμαρτυρόμενους «προκλητικούς» που θέλουν να σταματήσει ο διάλογος και ότι αυτό που κάνουν είναι φασισμός:  «Θέλουμε στο Βόλο ένα δημοκρατικό μέτωπο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θα ξανάρθει η δεξιά και ο φασισμός, θα κερδίσουμε» δήλωσε ο υφυπουργός.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν σπρωξίματα και φραστικά επεισόδια, αλά χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων  δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

Δείτε την επεισοδιακή εκδήλωση εδώ:

Βόλου: «Συναγωνιστές» ΣΥΡΙΖΑίοι, τέλος τα προσχήματα!

“Φασίστες, χουντικοί, προβοκάτορες, ηλίθιοι, ναρκομανείς, πρεζάκια, τσιράκια του Μπέου, πληρωμένοι, που θα φέρετε τη Χρυσή Αυγή, μια χούντα σας χρειάζεται να σας πλακώσει στο ξύλο, από' δω και πέρα να περπατάτε δυο δυο και τρεις τρεις” ήταν μερικές μόνο από τις εκφράσεις με τις οποίες τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που διαμαρτυρηθήκαμε κατά τη διεξ της εκδήλωσης με την υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτή κα. Παπανάτσιου και τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο. Τις ύβρεις συνόδευσαν μερικές , σφαλιάρες και σπρωξιές, καθώς και ειδικά από ένθερμες γυναίκες οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ!

Η Επιτροπή Αγώνα διεξήγαγε όλη τη διαμαρτυρία ειρηνικά και μη βίαια, μόνο με τραγούδι και συνθήματα, σε μια προσπάθεια να μεταδώσει το μήνυμα ότι δεν συμμετέχουμε άλλο σε προσχήματα διαλόγου με κανέναν υπουργό, βουλευτή και κυβερνητικό στέλεχος. Φτάνει πια η κοροϊδία! Το κάναμε με τον υφυπουργό Υγείας κ. Ξάνθο, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα, με τη ραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα. Μπαριτάκη και φυσικά με τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, από τον οποίο ακόμα περιμένουμε απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων μας και είναι αυτός που σταματά τον διάλογο πριν καν αρχίσει.

Οι υφυπουργοί και όλα τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να καταλάβουν ότι η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψει την καύση σκουπιδιών ποτέ και πουθενά στον Βόλο! Αν η σημερινή μας διαμαρτυρία ήταν φασισμός, τι είναι η επιβολή από μέρους τους για πάντα και παντού των δηλητηρίων και της ρύπανσης που επιβάλλουν αυτοί στην πόλη μας, αγνοώντας επιδεικτικά την τοπική κοινωνία που τους είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην καύση; αλλά ξέρουν πολύ εύκολα να κάνουν τα ΟΧΙ

Όσο για την κατηγορία ότι ταυτιζόμαστε με τη Δημοτική Αρχή, ας μάθουν ότι το εργοστάσιο κατασκευής SRF που θα δεματοποιεί τα σκουπίδια μας και θα τα στέλνει στην ΑΕΤ για καύση (μεγαλόπνοο έργο Μπέου) έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μάλιστα χωρίς να υπάρξει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η συγκεκριμένη απόφαση αναρτήθηκε και στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Δηλαδή το κυβερνόν κόμμα τους τστηκε με τα σχέδια του Δημάρχου, έδωσε την έγκριση μέσω της υπηρεσίας του και τώρα … “κάνουν την πάπια”.

Αλέξη κι Αχιλλέα ακούστε το καλά, τα σχέδια για καύση θα μείνουν στα χαρτιά!

Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε! Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό. Όποιος δεν θέλει την καύση, απλά αγωνίζεται να τη σταματήσει!

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση