Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σώθηκε νεογέννητο κοριτσάκι χάρη στην παρέμβαση νοσηλευτή
Σώθηκε νεογέννητο κοριτσάκι χάρη στην παρέμβαση νοσηλευτή

Σώθηκε νεογέννητο κοριτσάκι χάρη στην παρέμβαση νοσηλευτή

Του αφαίρεσε τον ομφάλιο λώρο από το λαιμό μέσα στο ασανσέρ

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση έμπειρου νοσηλευτή του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος με μια ενστικτώδη κίνηση το απόγευμα της Παρασκευής σε ασανσέρ του Νοσοκομείου αφαίρεσε τον ομφάλιο λώρο που είχε τυλιχτεί στο λαιμό νεογέννητου κοριτσιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αναπνεύσει και να σωθεί.

Για το περιστατικό μίλησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και ο αφανής ήρωας της υπόθεσης, ο τραυματιο, που είπε ότι το έκανε ενστικτωδώς και θεώρησε ότι είναι στα καθήκοντά του.

Η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας είπε ότι την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα πήγε μια νέα γυναίκα με τον πατέρα της στα ΤΕΠ έχοντας γεννήσει πρόωρα και κρατούσε στα χέρια της το νεογνό που είχε τυλιγμένο γύρω του τον ομφάλιο λώρο.

Έτρεξαν όλοι γιατροί και νοσηλευτές όμως όλοι ξέρουν ότι είναι εξειδικευμένο περιστατικό και για να αφαιρεθεί χρειάζεται ειδικό χειρισμό.

Οπότε επικοινώνησαν με την και έτρεξαν μέσα στο ασανσέρ. Την που έμπαιναν η μία νοσηλεύτρια, νέα γυναίκα, σοκαρίστηκε, λιποθύμησε και βγήκε έξω.

Ο νοσηλευτής, με 30 χρόνια υπηρεσίας, διατήρησε την ψυχραιμία του και με μία κίνηση, έστω τυχαία προσπάθησε και με απαλές κινήσεις έβγαλε τον ομφάλιο λώρο μέσα στο ασανσέρ και το μωρό πήρε την πρώτη ανάσα.

«Είναι τα μικρά θαύματα μικρών καθημερινών ανθρώπων. Είναι τρομερά μεγάλο ως περιστατικό διότι δεν είναι ο τραυματιο γιατρός, έχει δεξιότητες και εμπειρία αλλά κυρίως ψυχραιμία.

Η γυναίκα οδηγήθηκε στη και το μωράκι νοσηλεύεται στο τμήμα πρόωρων και είναι πολύ καλά στη του . Καθ' οδόν γέννησε. Ο σύζυγός της είναι γιατρός, αλλά εκείνη την έλειπε.

Ο Σωτήρης, ο νοσηλευτής που έσωσε το νεογνό είπε πως η νεαρή ήλθε στα επείγοντα με , είχε γεννήσει καθ' οδόν και κρατούσε το μωρό της αγκαλιά, ήταν μαύρο λόγω του ότι είχε τυλιχθεί ο ομφάλιος λώρος στο λαιμό του και δεν είχε αναπνοή. Αμέσως μπήκαν στα επείγοντα ήλθαν και δύο γιατροί ειδικευόμενοι συνοδεία να το ανέβασαν στη μαιευτική. Καθ' οδόν και επειδή τα δευτερόλεπτα σημαντικά και για την εγκεφαλική λειτουργία του μωρού, πέρα από τη ζωή στο ασανσέρ ενώ γινόταν προσπάθειες από τους γιατρούς να δώσουν κάποιο χώρο στον ομφάλιο λώρο και στο λαιμό να αναπνεύσει το μωρό, μηχανικά εγώ, τον τράβηξα από το κεφάλι και ξετυλίχθηκε και το μωρό ανέπνευσε και έκλαψε και ανακουφιστήκαμε όλοι.

Εκείνη τη στιγμή δεν ένοιωσα κάτι, αλλά περνώντας η ώρα κατάλαβα ότι έκανα κάτι σημαντικό. Κοριτσάκι ήταν. Θεώρησαν ότι έκανα το καθήκον μου. Μία συνάδελφος νέα στη δουλειά, κατά τη μεταφορά δεν άντεξε το σοκ της πίεσης και σταμάτησε να μας ακολουθεί. Υπάρχουν αφανείς ήρωες στο Νοσοκομείο που καθημερινά αντιμετωπίζουν χιλιάδες περιστατικά και αυτό ανέδειξε τον αγώνα που δίνουν κάθε μέρα για την των συνανθρώπων.

Για το νοσηλευτή ο κ. Δραμητινός είπε ότι είναι από τους πολύ άξιους, με μεγάλη εμπειρία και φάνηκε. Και ο ίδιος και αρκετά άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν εξαιρετική εμπειρία. Η διοίκηση θα τον βραβεύσει για την εξαιρετική του πράξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση