Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σωτ. Τσιόδρας: Έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα
Σωτ. Τσιόδρας: Έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα

Σωτ. Τσιόδρας: Έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Εβδομήντα ένα νέα κρούσματα, αριθμός που ανεβάσει το συνολικό νούμερο στα 695 ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Εκτίμησε ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα περίπου 8 έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στη χώρα μας, από τον κορωνοϊό.

114 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 35 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Συνολικά, 17 ασθενείς έχασαν την ζωή τους.

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, .

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

Ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως είπε:

Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email ή επιστολή.

Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος συγγενής πρώτου βαθμού, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου για τις ώρες μετακίνησης.

Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο σημείο που αναφέρονται οι ώρες ς στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη.

Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

Στα αυτοκίνητα, ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα είναι επιτρεπτό.

Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.

Για την κίνηση ιδιωτικών λεωφορείων χρειάζεται έγγραφο από εργοδότη και πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων.

Για παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση του εργοδότη  και το δελτίο της κίνησης ή της αποστολής.

Στα ταξί και στα ΙΧ πρέπει να είναι δυο άτομα, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει ασθενείς και χρειάζεται βοήθεια επιτρέπεται σχετικό έγγραφο που αναγράφει την κατάσταση του ασθενούς.

Τα κούριερ χρειάζονται βεβαίωση από τον εργοδότη και το ημερήσιο δελτίο αποστολής.

B. Κικίλιας: Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού ανοίγοντας τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας προς τους ιατρικούς συντάκτες για την εξέλιξη της πανδημίας COVID -19 στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο υπουργός συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες , σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της ς. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό».

Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19 και όπως είπε ο κ. Κικίλιας, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ισχυρές τάσεις συμμόρφωσης στα μέτρα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ: Μόλις 33 σε χιλιάδες ελέγχους

Ισχυρές τάσεις συμμόρφωσης δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί 33 διοικητικά , επί χιλιάδων διενεργηθέντων ελέγχων κυκλοφορίας.

Μία πρώτη πολύ χονδρική στατιστική αποτίμηση του αριθμού αυτού, τονίζουν της ΕΛ.ΑΣ, σημαίνει ότι μόνο ένας στους 1.000 βρέθηκε να παρατυπεί.

Ως προς την κατανομή των μέχρι στιγμής γνωστών προστίμων, δύο περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στη Χίο, μία στη Λέσβο και περίπου 10 στην Αθήνα.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ διευκρίνιζε βεβαίως ότι οι σημερινοί έλεγχοι έχουν χαρακτήρα κυρίως ενημερωτικό και παροχής συστάσεων.

«Ευχαριστούμε τους για την ιδιαίτερα θετική ανταπόκρισή τους στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί ελάχιστες παραβάσεις. Από αύριο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση