Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σωτ. Τσιόδρας: 27 νέα κρούσματα, 2.490 συνολικά – Στους 130 οι θάνατοι
Σωτ. Τσιόδρας: 27 νέα κρούσματα, 2.490 συνολικά – Στους 130 οι θάνατοι

Σωτ. Τσιόδρας: 27 νέα κρούσματα, 2.490 συνολικά – Στους 130 οι θάνατοι

Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς

Είκοσι επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης , με το σύνολο των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 2.490.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ο θάνατος πέντε ασθενών το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους 130.

Μέχρι τις 4 Μαΐου όλα τα – Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς

Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου, επανέλαβε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος .

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι , γεγονός που μας επιτρέπει να συζητάμε για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ανέφερε ο κ. σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να συνεχίσουν τα πράγματα να εκτυλίσσονται , πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση.

Ενημέρωσε ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι τη 10η Μαΐου.

Απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους που γιορτάζουν από σήμερα το Ραμαζάνι, υπενθύμισε ότι τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό.

Σε σχέση με τη δομή στα δυτικά προάστια, ενημέρωσε ότι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα.

Όσον αφορά τη δομή στα νότια προάστια, ανέφερε ότι όλα τα τεστ προέκυψαν αρνητικά.

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από ανώνυμη καταγγελία για απόκρυψη κρουσμάτων σε κλινική του Πειραιά

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της ς Πρωτοδικών Πειραιά, προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία, ότι αποκρύπτονται κρούσματα κορωνοϊού από κλινική της περιοχής.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι κατ' αρχήν να αποδειχθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και εφόσον αυτή είναι αληθής, να διερευνηθεί εάν και για ποια πρόσωπα προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Στην κλινική στο Περιστέρι ο Σωτ. – Θετικά στον κορωνοϊό 37 άτομα

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι , οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για covid – 19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση τόσο στην κλινική «Ταξιάρχαι» όσο και στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι η δομή στο Περιστέρι στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος.

Στη δομή στα νότια προάστια με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα τα 92 πρώτα.αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

«Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών», είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε να «είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Την ερχόμενη Πέμπτη η ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό

Την επόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου, θα διεξαχθεί κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτηση στην Ολομέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής (ανακοινώσεις-δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας), για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Στη συζήτηση θα λάβουν τον λόγο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με τη σημερινή του τοποθέτηση στο κοινοβούλιο ανέβασε τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση, προτάσσοντας το μέτωπο της οικονομίας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση