Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σωτ. Τσιόδρας: 13 νέα κρούσματα, στους 150 οι θάνατοι
Σωτ. Τσιόδρας: 13 νέα κρούσματα, στους 150 οι θάνατοι

Σωτ. Τσιόδρας: 13 νέα κρούσματα, στους 150 οι θάνατοι

Η εγκύκλιος για την επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στις

Δεκατρία νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Ετσι το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας έφθασε τα 2.691.

Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 150 καθώς άλλοι δυο ασθενείς υπέκυψαν στις επιπλοκές της νόσου.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη.Σε ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 32 ασθενείς με μέση ηλικία τα 67 έτη. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα.
 Τρεις φορές την εβδομάδα η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Λιγότερες φορές θα πραγματοποιείται από την ερχόμενη εβδομάδα, η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η αρχική σκέψη ήταν η ενημέρωση να γίνεται τέσσερις φορές την εβδομάδα ωστόσο τελικά αποφασίστηκε μεγαλύτερη χαλάρωση και πλέον θα βλέπουμε τον Σωτ. Τσιόδρα και τον . Χαρδαλιά τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και .

Στη σημερινή ενημέρωση αναμένεται να παραστεί και ο υφ Ανάπτυξης και Επενδύσεων ίκος Παπαθανάσης.

Η εγκύκλιος για την επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στις

Οδηγίες για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών από την προσεχή εβδομάδα, που περιλαμβάνει την επιστροφή στο γραφείο του 70% των υπαλλήλων και υπό προϋποθέσεις ακόμα και του συνόλου του προσωπικού, στο πλαίσιο της σταδιακής επαναφοράς στην , δίνει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, το ποσοστό 70% υπολογίζεται σε επίπεδο Διεύθυνσης ή Γενικής Διεύθυνσης βάσει όσων μπορούν να παρέχουν εργασία εκ περιτροπής με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Άρα, δεν θα υπολογίζονται οι υπάλληλοι που τελούν σε οποιαδήποτε άδεια, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων αδειών απουσίας, λόγω του κορωνοϊού.

Σε περίπτωση που βάσει των αρμοδιοτήτων κάθε υπηρεσίας, αλλά και κάθε οργανικής μονάδας, απαιτείται να προσέρχεται ακόμα και το % των υπαλλήλων, αυτό -σύμφωνα με την εγκύκλιο- είναι επιτρεπτό, υπό την προϋπόθεση διασφάλισης των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως η τήρηση της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Η προσέλευση των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00-8.00 και 9.00) θα εξακολουθήσει και την επόμενη εβδομάδα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι στις περιπτώσεις που οι υπάλληλοι προσέρχονται στην υπηρεσία είτε με ΙΧ είτε με τα πόδια, εξυπακούεται ότι μπορούν να διατηρήσουν το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης που ίσχυε πριν από την πανδημία.

Σημειώνεται ότι οι οδηγίες της εγκυκλίου δεν αφορούν τους ένστολους, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, τους εργαζομένους που υπηρετούν στο υπουργείο Υγείας, σε παροχής υπηρεσιών υγείας, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς εν προκειμένω αρμόδιοι αποκλειστικά είναι οι , στους οποίους ανήκουν οργανικά οι εν λόγω υπάλληλοι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση