Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / SOS για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου εκπέμπουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας
SOS για το αεροδρόμιο  Ν. Αγχιάλου εκπέμπουν  οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

SOS για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου εκπέμπουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

SOS για το της Νέας Αγχιάλου εξέπεμψαν σήμερα το απόγευμα οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της; Γενικής τους Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΚΥΨΕΛΗ».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης τόνισε ότι δεν έδειξε ενδιαφέρον καμία ιδιωτική εταιρεία από αυτές που θα αναλάβουν την λειτουργία κι εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και πρόσθεσε πως η μοναδική λύση που θα κρατήσει το «ζωντανό» είναι να το αναλάβουν οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Ο ίδιος εξήγησε πως ήδη από τον περασμένο Μάιο εκδήλωσαν ενδιαφέρον η Εύβοια και η Στερεά Ελλάδα να συμμετέχουν στον φορέα κι ότι αναμένεται σχετική με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

« Ο φορέας τουρισμού της Περιφέρειας θα λύσει πολλά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης κι επισήμανε ότι πρέπει να προσελκυσθούν πτήσεις, ενώ κάλεσε όλους, ξενοδόχους και φορείς, να συμμετάσχουν οικονομικά και ζήτησε την εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης για να συμμετέχει η Ένωση στον φορέα ή στην επιτροπή προσέλκυσης πτήσεων.
«Δεν υπάρχει για το αεροδρόμιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ο κ. Ζαφείρης είπε ακόμη πως πρέπει να σταματήσει η του να δίνονται δωμάτια με 25 ευρώ, εκτιμώντας πως έτσι θα βάλουν λουκέτο τα ξενοδοχεία.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία της Ένωσης με την Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και πολύ σημαντική δουλειά την σύνταξη μητρώου όσων ασχολούνται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Επίσης θετική χαρακτήρισε και την οριοθέτηση μονοπατιών από το Δήμο Βόλου και τόνισε ότι οι ξενοδόχοι θα πρέπει να μάθουν να πουλούν αυτά τα προϊόντα.

Τέλος πρόσθεσε ότι η Ένωση Ξενοδόχων προωθεί και νέες σημαντικές δράσεις προσέλκυσης τουριστών μέσω διαδικτύου.

Στη συνέχεια το μέλος της διοίκησης Π. Κονιόρδος παρατήρησε πως δεν υπάρχει μια βάση δεδομένων όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και της Θεσσαλίας γενικότερα ώστε να τα αναδείξουν οι tour operators.

Ο ίδιος είπε ότι «καταγράφουμε πρωτιά στην κατάντια και πρέπει εμείς να επιλύσουμε τα προβλήματα και όχι οι βουλευτές», ενώ για το αεροδρόμιο επισήμανε ότι μπορεί να κλείσει αν δεν το εκμεταλλευτούν οι φορείς του τουρισμού, ενώ κλείνοντας ζήτησε να αναπτυχθούν διαδημοτικές συνεργασίες.

Nωρίτερα ο επίτιμος πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κων. Λεβέντης αναφέρθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος ΤΟΠΣΑ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Κένταυρος», λέγοντας ότι ίσως είναι το μοναδικό πρόγραμμα που υλοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων και είχε αποτέλεσμα να βρουν δουλειά 35 άνεργοι, ενώ έγινε επιμόρφωση αρκετών εργαζομένων και ξενοδόχων.

Επίσης διευκρίνισε πως αν και το πρόγραμμα ήταν φοβερά γραφειοκρατικό, έδωσε τη δυνατότητα να μιλάμε για ποιότητα υπηρεσιών στον τουρισμό. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με από την Ένωση Ξενοδόχων.

Για τα τεκταινόμενα του τουρισμού στην περιοχή, είπε πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και πρόσθεσε: Θεωρητικολογούμε συνεχώς, κάνουμε συσκέψεις, διαπιστώσεις και μελέτες, ενώ κανείς δεν βάζει το χέρι στην τσέπη και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είμαστε σε ένα φοβερά κρίσιμο σταυροδρόμι.

Πέραν από τους πολιτικούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων ακολουθούν αυτή την τακτική, το ίδιο κάνουν ξενοδόχοι και άνθρωποι που δουλεύουν με τον τουρισμό, τόσο φορείς όσο και ιδιώτες. Η υπόθεση τουρισμός είναι υπόθεση όλων.

Θεωρώ ότι η μη υλοποίηση της στόχευσης που είχε γίνει το 2013, όταν ήμουν πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων για τη φορέα τουρισμού έχει το σημερινό αποτέλεσμα, ο καθένας να τραβάει σε διαφορετικούς δρόμους και να δημιουργούνται προβλήματα.

Επιτακτική ανάγκη είναι συνεπώς η συνέργεια, που είναι μονόδρομος. Το Κράτος αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει, διότι πολιτικολογεί και λέει ξύλινες κουβέντες, με αποτέλεσμα ειδικά η χερσαία Μαγνησία, να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο τα επόμενα χρόνια, αν δεν κινηθούμε, να κινδυνεύει με απραξία στο κομμάτι του τουρισμού.

Υπάρχει μια στασιμότητα. Απομειώνεται το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, η προβολή επανήλθε ξανά χωρίς την ιδιωτική πρωτοβουλία και πλέον θεωρούμε ανάπτυξη τον καθαρισμό των μονοπατιών”.

xenodox1 (1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η απολογία του συζυγοκτόνου και η δικογραφία #ΓλυκάΝερά - https://t.co/uaFx2Nojrj -

  • Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στον εισαγγελέα ο 32χρονος #ΓλυκάΝερά - https://t.co/Bt6JrXSYb5 -

  • Συνελήφθησαν με μικροποσότητες κάνναβης #μικροποσότητεςκάνναβης - https://t.co/HfotiZXRSk -

"Αλιεύοντας" την είδηση