Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σόιμπλε: Δεν θα εμπλακούμε στο blame game του ΣΥΡΙΖΑ
Σόιμπλε: Δεν θα εμπλακούμε στο blame game του ΣΥΡΙΖΑ

Σόιμπλε: Δεν θα εμπλακούμε στο blame game του ΣΥΡΙΖΑ

REUTERS

Ο ριστερός συνσπισμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε ήδη κατά την προεκλογική περίοδο στην να παίξει παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) με την Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ και πρόσθεσε: «Θα ήμασταν ανόητοι αν εμπλεκόμασταν σε αυτό».

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,  δήλωσε πως σε απόσταση εξακολουθούν να βρίσκονται Γερμανία και για την επίτευξη ενός συμβιβασμού ανάμεσα σε και πιστωτές προκειμένου η χώρα να κρατηθεί μακριά από μία χρεοκοπία.

«Ο Ελληνας ομόλογός μου εργάζεται σκληρά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο γερμανικού οικονομικού συνεδρίου μια μόλις μέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. «Ημασταν μαζί χθες… είχαμε διαφορετικές απόψεις», τόνισε ο και πρόσθεσε: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».

Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «είναι στο χέρι της Ελλάδας, αν θέλει να αναλάβει τα δύσκολα βάρη της προσαρμογής ή όχι» και απέρριψε τις εικασίες περί διάστασης απόψεων με την καγκελάριο στο θέμα της Ελλάδας. «Έχουμε μια ξεκάθαρη κοινή στάση».

Από την πλευρά του, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξ Σταμπ είπε «Θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός ευρωζώνης, ωστόσο η υπομονή μας εξαντλείται».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση