Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Σκοτάδι στο Δημαρχείο Βόλου και αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Σκοτάδι στο Δημαρχείο Βόλου και αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Σκοτάδι στο Δημαρχείο Βόλου και αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο γενικός διακόπτης  κατέβηκε απόψε στο Δημαρχείο Βόλου, με αποτέλεσμα  δημότες που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για να εκφράσουν αίτημα να μην τους επιτραπεί να τοποθετηθούν.

Για εννέα λεπτά της ώρας  το Δημαρχείο Βόλου βυθίστηκε στο σκοτάδι, αλλά προηγουμένως  η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να δώσει το λόγο σε από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στο , που ήθελαν να καταθέσουν αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αποψινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε για αύριο Τρίτη στις 6 μ.μ., ενώ μέσω γιουχαϊσμάτων κατά της δημοτικής Αρχής.

Αρχικά έγινε αποχώρηση των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής τρεις φορές, μπροστά στους ανυποχώρητους που τους ανέμεναν να επιστρέψουν ζητώντας το λόγο, που δεν τους δόθηκε ποτέ, αφού η Δημοτική Αρχή  λειτούργησε  με το “έτσι θέλω”.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να εμφανιστούν δυνάμεις της Αστυνομίας στο Δημαρχείο για ν’ ανάψουν τα φώτα ξανά.

Αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης και αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποβιώσαντα δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μολοχίδη  οι πολίτες περίμεναν να λάβουν το λόγο  και να παραδώσουν το αίτημα, αλλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, ξεκίνησε με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, καθώς η συνεδρίαση ήταν διπλή και η πρώτη είχε πάνω από 70 θέματα συζήτησης.

Ο εκπρόσωπος των συγκεντρωμένων Μάρκος Βαξεβανόπουλος, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Βόλου ζήτησε το λόγο για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο ο πρόεδρος του Σώματος είπε ότι δεν είναι κατεπείγον το θέμα.  Οι συγκεντρωμένοι  επέμειναν ότι θέλουν να μιλήσουν και τόνισαν ότι δεν μπορούν να τους αγνοούν και να μην τους δίνουν το λόγο, αφ’ στιγμής μάλιστα έχουν συγκεντρώσει 600 υπογραφές.

Η Δημοτική Αρχή αποχώρησε για πρώτη φορά με γιουχαΐσματα από τους συγκεντρωμένους.

Οι πολίτες  δήλωσαν ότι δεν αποχωρούν, θα περιμένουν την πλειοψηφία να επιστρέψει θα καταθέσουν το αίτημα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν. Μετά από μερικά λεπτά της ώρας, η πλειοψηφία επέστρεψε, ο πρόεδρος του σώματος προσπάθησε να προχωρήσει στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, αλλά συγκεντρωμένοι ζήτησαν και πάλι να δοθεί ο λόγος και  να δώσουν το υπόμνημα και να αποχωρήσουν.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «θέλουμε το λόγο», στον κ. Μουλά πήγαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Κλημόπουλος και Μ. Πασιαντάς (που δήλωσαν ότι τους έκλεισαν τα μικρόφωνα) για να ζητήσουν να μιλήσουν οι πολίτες και τελικά έγινε νέα διακοπή για πέντε λεπτά.

Μετά τη διακοπή οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας μπήκαν ξανά στην αίθουσα, όπως και ο σε αργία δήμαρχος . Ο εκπρόσωπος των πολιτών και μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στέλιος Λημνιός συζητούσε με τον . Μουλά, λέγοντάς του ότι συγκεντρώθηκαν άνθρωποι και είναι υποχρεωμένος να τους δώσει το λόγο.

«Διακόσιοι» ήταν η απάντηση του σε αργία δημάρχου, με τον Στ. Λημνιό να του απαντά: «ως τι  μιλάς εσύ;» και τον πρώτο να τον αποκαλεί «καραγκιόζη»…

Τελικά ο . Μουλάς, είπε προς τον Στ. Λημνιό, ότι αν δεν αποχωρούσαν, θα καλέσει την Αστυνομία και συνέχισε τη διαδικασία, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «θέλουμε το λόγο» και αποδοκίμαζαν τη δήλωσή του.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου βγήκε ξανά από την αίθουσα και τον ακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τρίτη φορά, ενώ οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στη θέση τους.

Μετά απο 35′ της ώρας, ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας μπήκαν ξανά στην αίθουσα και ο Γ. Μουλάς ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπτεται για αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα, υπό τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων που προανήγγειλαν ότι θα βρίσκονται και αύριο στο Δημαρχείο, ενώ καθώς η Δημοτική Αρχή και ο σε αργία δήμαρχος αποχωρούσαν φώναζαν: «Έξω η μαφία από το Δήμο».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πήγαν στα έδρανα και ενημέρωναν τους συμβούλους των μειοψηφιών, για το αίτημά τους, ζητώντας την στήριξή τους.

την ώρα, η Δημοτική Αρχή κατέβασε τον γενικό του ρεύματος για να φύγουν, με αποτέλεσμα το Δημαρχείο να τυλιχτεί στο σκοτάδι.

Οι συγκεντρωμένοι πήγαν έξω από δημάρχου και φώναζαν συνθήματα όπως «έξω η μαφία από το Δημαρχείο» και άρχισαν να βγαίνουν από το σκοτεινό κτίριο.

Στο διάδρομο, ο σε αργία δήμαρχος είχε διάλογο με μια γυναίκα στην οποία έλεγε ότι για να τους ακούσει η Δημοτική Αρχή πρέπει να καταθέσουν αίτημα και στη επόμενη συνεδρίαση να αποφασιστεί πότε θα συζητηθεί το θέμα.

Τελικά, οι συγκεντρωμένοι βγήκαν από την πίσω πλευρά του Δημαρχείου και παρέμειναν στο χώρο στάθμευσης, μέχρι να αποχωρήσουν οι σύμβουλοι.

 

Η δημοτική αρχή

Σε ανακοίνωσή της  για όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή τονίζει:«Για μια ακόμη φορά σε αυτή την πόλη μια ολιγάριθμη ομάδα πολιτών, αποτελούμενη από τους γνωστούς για τις επιδιώξεις τους χαρακτηριστικούς τύπους, προσπάθησε να διαταράξει τη δημοκρατική νομιμότητα και με προπηλακισμούς, ύβρεις και με την αδιανόητη ενέργεια να κλείσει τους διακόπτες για την ηλεκτροδότηση του Δημαρχείου πέτυχε να διακόψει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2018, μεταξύ δε αυτών και δέκα μελέτες κορυφαίων έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ που πρόκειται να αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης. Τούτων δοθέντων αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα γιατί προέβησαν σε αυτές τις αχαρακτήριστες και αντιδημοκρατικές ενέργειες και βέβαια ποιοι τους καθοδήγησαν σε αυτές.

Ως Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνουμε τους πολίτες που ζητούν επιτέλους να δουν την πόλη μας να αναπτύσσεται και να παίρνει τη θέση που της αξίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη, ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τραμπουκισμούς και εκβιασμούς και θα προχωρήσουμε αποφασιστικά. Φασίζουσες συμπεριφορές που επιχειρούν να επιβάλλουν ετσιθελικά τα ετερόκλητα και εν πολλοίς ιδιοτελή και ευτελή συμφέροντα αυτών των ομάδων κρούσης δεν μας πτοούν και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ευπρέπειας να περάσουν».

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου
Για άλλη μια φορά καταφάνηκε το έλλειμμα δημοκρατίας  που χαρακτηρίζει το . Πλήθος δημοτών μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου , με συγκεντρωμένες πάνω από 600 υπογραφές σε διάστημα μόλις τριών ημερών προσπάθησαν να αιτηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ειδική συνεδρίαση με τα εξής θέματα:

1)      Καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-LAFARGE

2)      Αναθεώρηση απόφασης για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας σκουπιδιών προς καύση στο ΧΥΤΑ του Βόλου

3)      Πρόταση συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων από το

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών να πάρουν το λόγο ούτε για ένα λεπτό, ενώ με τις συνεχείς αποχωρήσεις της πλειοψηφίας φάνηκε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ένα τόσο σημαντικό και επείγον θέμα ήταν η όξυνση και τελικά η αναβολή της συνεδρίασης.

Ο κόσμος που ήταν παρών απαιτούσε να δοθεί ο λόγος στα μέλη της Επιτροπής για να ακουστεί η άποψη των πολιτών και για να κατατεθεί το αίτημα. Η απάντηση ήταν η Δημοτική Αρχή να αποχωρήσει και να κλείσει μάλιστα τα φώτα του Δημαρχείου θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου δεν θα πτοηθεί από πράξεις πολιτικής ανευθυνότητας. Δημοκρατικά και με πίστη στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης θα δηλώσει παρούσα και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 στη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να κατατεθεί το αίτημά μας για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ας δείξουμε στη Δημοτική Αρχή ότι την εξουσία την έχουν οι πολίτες και απαιτούν δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης και όχι φίμωση.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση