Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σκόπελος: “Ξινή” της βγήκε η καταγγελία για κλοπή σε βάρος συντηρητή
Σκόπελος: “Ξινή” της βγήκε η καταγγελία για κλοπή σε βάρος συντηρητή

Σκόπελος: “Ξινή” της βγήκε η καταγγελία για κλοπή σε βάρος συντηρητή

Πήγε γι “μλλί και τελικά βρέθηκε κουρεμένη” μια 71χρονη γυναίκα από τη Σκόπελο, η οποία καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, καθώς κατηγόρησε έναν 50χρονο συντηρητή για κλοπή σπάνιων εκκλησιαστικών βιβλίων.

Αναλυτικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2014, η γυναίκα προσέλαβε έναν επαγγελματία συντηρητή από την Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης του ξυλόγλυπτου τέμπλου, που βρίσκονταν σε εκκλησάκι στο οικόπεδο της εξοχικής της κατοικίας.

Ο 50χρονος ξεκίνησε τις εργασίες με τη συνδρομή ενός ακόμα Σκοπελίτη βοηθού του και τις ολοκλήρωσε μετά από περίπου δύο μήνες.

Το οέμβριο του 2014 η 71χρονη υπέβαλε κατά αγνώστων στην αστυνομία, καθώς όπως ισχυρίστηκε κάποιος αφαίρεσε σπάνια εκκλησιαστικά , αξίας χιλιάδων , από το χώρο του ναΐσκου και τα αντικατέστησε με άλλα.

Οι υποψίες της στράφηκαν κατά του συντηρητή τον οποίο και κατήγγειλε, με τον ίδιο να δηλώνει στο ότι έκανε τη δουλειά του την οποία και ολοκλήρωσε στον προβλεπόμενο χρόνο και ξαφνικά βρέθηκε κατηγορούμενος από το πουθενά.

Πρόσθεσε επίσης ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με τα και δήλωσε άγνοια για το περιστατικό της κλοπής. Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε και ο βοηθός του, που με τη σειρά του εμφανίστηκε να μην γνωρίζει τίποτα σχετικά με την απώλεια των βιβλίων.

Η κατηγορούμενη στην απολογία της, ανέφερε ότι το εκκλησάκι βρίσκονταν εδώ και χρόνια στο οικόπεδο του σπιτιού της και τα βιβλία ήταν από παλιά στην ιδιοκτησία της οικογένειας της.

Κατά την διάρκεια των εργασιών εκείνη ήταν παρούσα στο σπίτι και όταν τελείωσαν, στον έλεγχο που πραγματοποίησε διαπίστωσε, ότι τα συγκεκριμένα κειμήλια έλειπαν και στη θέση τους είχαν τοποθετηθεί άλλα, ευτελούς αξίας.

Τότε εκείνη προχώρησε σε κατ΄ αγνώστων για κλοπή και οι υποψίες της στράφηκαν κατά του συντηρητή.

Παράλληλα υποστήριξε στο , ότι τα βιβλία δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Τελικά η 71χρονη καταδικάστηκε σε 18μήνες φυλάκιση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς δεν μπόρεσε να αποδείξει τις αιτιάσεις της.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση