Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων και άμεση ψήφιση προαπαιτούμενων
Σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων και άμεση ψήφιση προαπαιτούμενων

Σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων και άμεση ψήφιση προαπαιτούμενων

Άμεση ψήφιση των προαπαιτούμενων ζητάνε οι εταίροι στο τραπέζι του Eurogroup, ενώ πιέζουν για περαιτέρω σκληρά μέτρα και συγκεκριμενοποίηση των υπαρχόντων, αλλά μέχρι στιγμής, αν και σκληρή η διαπραγμάτευση, προχωρά, έστω και με αργούς ρυθμούς.

Το βασικό πρόβλημα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά παρατηρήσεων από ομολόγους του, με κοινό τόπο την αμφισβήτηση της ικανότητας και της προθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αυτές που η ίδια έχει συμπεριλάβει στην πρότασή της. Οι απαιτήσεις, σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς, σύμφωνα με αξιωματούχο των θεσμών, μιλάμε πλέον για ένα νέο τριετές πρόγραμμα, για νέο δανεισμό ποσού άνω των 80 δισ., ενώ πριν η συζήτηση αφορούσε το κλείσιμο του προηγούμενου προγράμματος.

Μία σειρά από κράτη – μέλη εξέφρασαν την επιθυμία το να συμμετέχει και στο νέο πρόγραμμα, σε περίπτωση που αυτό συμφωνηθεί, και ο κ. φέρεται να συμφώνησε.  Επίσης, ζητείται μετ’ επιτάσεως από την Αθήνα να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις της και να μην είναι σε ένα κομμάτι χαρτί αλλά μέρος ενός δεσμευτικού action plan το οποίο θα πρέπει να είναι ήδη σε τροχιά υλοποίησης. Δηλαδή αύριο θα έπρεπε ήδη να ψηφίζονταν κάποια πράγματα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει Ευρωπαίος αξιωματούχος με γνώση των συζητήσεων στο Eurogroup. Μέσω αυτής της διαδικασίας, η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που σκιάζει την προσπάθεια για συμφωνία.

Απ’ όλες τις πλευρές διαψεύστηκε ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Σόιμπλε παρουσίασε πρόταση πενταετούς Grexit, όμως είναι ένα σενάριο που θεωρείται ότι έχει συζητηθεί σε γερμανικούς κύκλους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η θεατρική παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο» στο Πολιτιστικό Νέας Ιωνίας στο Βόλο - https://t.co/7jZ3AGJNKR… -

  • Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου #κεντρικόςπεζόδρομοςΒελεστίνου - https://t.co/F4rrynquV7 -

  • Νεκρό δελφίνι στην Νέα Αγχίαλο #νεκρόδελφίνι - https://t.co/dL4bHl7hNz -

"Αλιεύοντας" την είδηση