Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Σκληρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι . Ηδη κατά μήκος των οδικών αρτηριών της χώρας έχουν παραταχθεί περί τα 10.000 . Οι από το μπλόκο της Νίκαιας ανακοίνωσαν πρώτοι χθες ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, αν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, και ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με καθημερινούς εξάωρους αποκλεισμούς δρόμων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αγρότες που συσκέφθηκαν στη Σίνδο.

«Τα βλέμματά μας τώρα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υπουργός θα παραστεί αύριο στα εγκαίνια της Agrotica, και εμείς θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Χρήστος κόντιας, επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που θα προχωρούν εναλλάξ σε συμβολικό κλείσιμο των δρόμων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Στη Σίνδο, 64 μπλόκα από όλη τη χώρα συναποφάσισαν επίσης να μη συναντήσουν τον πρωθυπουργό, εκτός αν αποσύρει το νομοσχέδιο. «Αλλωστε, επίσημα δεν έχουμε δεχθεί καμία πρόταση από τον κ. », αναφέρουν αγροτικοί κύκλοι, που περίμεναν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών στη . Από τη συνάντηση στη Σίνδο αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι συνεδρίαζαν έως αργά το βράδυ της Τρίτης. Πάντως, όλες οι πλευρές διαμηνύουν ότι, παρά τις διαφορές τους, θα κρατήσουν ενιαία στάση.

Στο μεταξύ, τα μπλόκα πολλαπλασιάζονται. Στο τελωνείο του Προμαχώνα είναι συγκεντρωμένα πάνω από 1.600 , τα οποία προχώρησαν στο κλείσιμο του τελωνείου χθες το μεσημέρι. Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα στη Δράμα. Το πρώτο στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, όπου 600 τρακτέρ κατέλαβαν συμβολικά το . Το δεύτερο είναι στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο στα Μάρμαρα του Σκαρή. Υπό εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία στον κόμβο των Κερδυλλίων από 800 τρακτέρ. Οι αγρότες της Κορινθίας, επίσης, άρχισαν να ανοιγοκλείνουν την παλαιά και νέα Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Στην Αχαΐα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας. Αγρότες της Αιγιάλειας προχωρούν κάθε απόγευμα σε δίωρο αποκλεισμό της Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Στην Ηλεία, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου. Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες έχουν σταθμεύσει τρακτέρ στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, κοντά στο Μεσολόγγι, στον Αγιο Νικόλαο και στην Κανδήλα της Βόνιτσας, καθώς και στην περιμετρική οδό της Ναυπάκτου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση