Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σκηνικό πολέμου με φόντο την ΑΓΕΤ
Σκηνικό πολέμου με φόντο την ΑΓΕΤ

Σκηνικό πολέμου με φόντο την ΑΓΕΤ

Επεισόδια, τραυματισμοί, προσαγωγέςκα ι συλλήψεις είχε το μενού της χθεσινής κινητοποίησης των Βολιωτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Αρκετός κόσμος (2.000 άτομα περίπου) συγκεντρώθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο του Βόλου και  από εκεί ακολούθησε η πορεία προς την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ.

Στη διάρκεια της πορείας οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της καύσης SRF – RDF από την ΑΓΕΤ και κατά της Δημοτικής Αρχής για το εργοστάσιο παραγωγής SRF.

Όταν η πορεία έφτασε στην ΑΓΕΤ, ομάδα διαμαρτυρομένων, μεταξύ των οποίων και κουκουλοφόροι,  επιχείρησαν να μπούν  με πανό στην είσοδο του εργοστασίου. Στο χώρο βρίσκονταν διμοιρίες   από την Λάρισα, την Καρδίτσα και την Θεσσαλονίκη, που έκαναν χρήση χημικών.

Στο εμπόλεμο σκηνικό, με μπογιές, πέτρες, χημικά, κρότου λάμψης  και τραυματισμούς  συνεχίστηκε για ώρα  και τα πνεύματα ηρέμησαν  μετά τις 9.00  το βράδυ.

Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Μιλτ. Αλεξάκης κι ένας ακόμη αστυνομικός που βρίσκονταν εκεί κοντά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου για να τους γίνουν ράμματα, ενώ ελαφρά στο χέρι τραυματίστηκε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γ. Ντιζές.

Επίσης από την κατασταλτική  δράση των αστυνομικών χτυπήθηκαν πολίτες, που διαδήλωναν για το αυτονόητο: την υγεία.

Έντεκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι τα δύο άτομα που συνελήφθησαν από τα χθεσινά επεισόδια στην ΑΓΕΤ.

Η αστυνομία προχώρησε χθες σε 11 προσαγωγές ατόμων , τα εννέα αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ συνελήφθησαν δύο νεαροί οι οποίοι κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας.

 

Η ΛΑΕ και το Αριστερό Ρεύμα Μαγνησίας

Η ΛΑΕ και το Αριστερό Ρεύμα Μαγνησίας καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής, , στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 13/6.

Με έναν αξιοπρεπή αριθμό διαδηλωτών, για τα δεδομένα της υπάρχουσας κοινωνικής συγκυρίας λόγω της εξάπλωσης του κορωναϊού, το συλλαλητήριο κατέληξε επιτυχώς έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE.

Παρά τις μικροσυμπλοκές που συνέβησαν αρχικά, η πλειοψηφία του κόσμου παρέμεινε έξω από το εργοστάσιο φωνάζοντας συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών και του εργοστασίου SRF,  ενώ στήθηκε και μικροφωνική για δηλώσεις στήριξης από όλες τις συλλογικότητες υπέρ του δίκαιου αγώνα των πολιτών του Βόλου.

Καθώς το συλλαλητήριο έφτανε στο τέλος του, οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ εξαπέλυσαν μεγάλο αριθμό κροτίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων,  με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να τραυματιστούν και να μην μπορούν να αναπνεύσουν από τα χημικά.

Παιδιά και ηλικιωμένοι βρέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο ενώ υπήρξαν και λιποθυμίες που κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη για βοήθεια από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η αστυνομική βία δεν σταμάτησε μόνο εκεί.

Καθώς είχαν εγκλωβίσει και συλλάβει αναίτια πολίτες, όταν ο κόσμος γυρνώντας έφτασε έξω από το νοσοκομείο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν πάλι δακρυγόνα και κρότου-λάμψης κυνηγώντας τον σε όλο το μήκος της οδού Πολυμέρη φτάνοντας μέχρι την Ιάσονος, ενώ η κυκλοφορική κίνηση ήταν ανοιχτή.

Όταν δε πλήθος κόσμου βρέθηκε αργότερα στην αστυνομική διεύθυνση στο Αλιβέρι για να συμπαρασταθεί στους πολίτες  που συνελήφθησαν, για μία ακόμα φορά τα ΜΑΤ τους χτύπησαν και πέταξαν δακρυγόνα στον κόσμο ωθώντας τον μέχρι το ναό της Ευαγγελίστριας στην Νέα Ιωνία, χωρίς κανέναν απολύτως εμφανή λόγο.

Η ΛΑΕ και το Αριστερό Ρεύμα Μαγνησίας καταδικάζει την αστυνομική βία που έρχεται να αντιμετωπίσει το κίνημα που αντιδρά στην ακραία, αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

Η βία και η τρομοκρατία δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στον αγώνα για την υγεία μας και την ς μας, αλλά αντίθετα πρέπει να κάνουν αντιληπτό σε όλο τον κόσμο πως μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα θα διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε και μας ανήκουν.

Ας δώσουμε λοιπόν αυτόν τον αγώνα και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που γίνεται την Τρίτη 16/6 στη Λάρισα, όπου θα συζητηθεί η δημιουργία του εργοστασίου SRF στο δήμο Βόλου. Η παρουσία όλων μας είναι αναγκαία.

 

ΕΠΑΜ Βόλου: Άγρια και απρόκλητη καταστολή της ειρηνικής πορείας των Βολιωτών

κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge

Ποιος έδωσε εντολή να «πατηθεί η σκανδάλη»;

Ποιος από την αστυνομική διεύθυνση του Βόλου θα πάρει την ευθύνη για ό,τι έγινε;

Ποιος θα παραιτηθεί, ποιος θα διωχθεί ποινικά για την αναίτια χρήση χημικών κατά των πολιτών του Βόλου;

Μετέτρεψαν μια ειρηνική πορεία, ένα συλλαλητήριο για το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών, σε ένα ανελέητο κυνηγητό παιδιών και ηλικιωμένων, σε πεδίο μάχης. Δακρυγόνα, κρότου λάμψης  και ξύλο! Προσαγωγές και συλλήψεις!

Μαυρισμένα μάτια, σπασμένα χέρια, λιποθυμίες, κομμένες ανάσες!

Ποιος νόμος, ποιο Σύνταγμα τους προστατεύει; Πού έχουν ορκιστεί; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Ποια είναι η «δουλειά τους»; Το «καθήκον τους»; Ποιους εκπροσωπούν; Ποιος τους πληρώνει;

Δυνάμεις της αστυνομίας, που θα έπρεπε να έχουν ως σκοπό την τήρηση της τάξης και την προστασία των πολιτών, λειτουργούν ως πραιτωριανοί ΙΧ (ιδιωτικής χρήσεως), ως κατοχικές δυνάμεις καταστολής, με ρόλο την προστασία των συμφερόντων των αφεντικών τους. Στην προκειμένη περίπτωση, της πολυεθνικής LAFARGE.

Η αυτονόητη εκδήλωση από τους πολίτες του Βόλου, της αντίθεσής τους, της αντίδρασής τους στο έγκλημα που συντελείται στην πόλη τους, τούς μετέτρεψε σε οιονεί , σε μπαχαλάκηδες, και φυσικά η απομάκρυνσή τους από τον ιερό χώρο της LAFARGE κρίθηκε από τα «δημοκρατικά» μυαλά, των επιφορτισμένων με τη Δημόσια Τάξη οργάνων, απαραίτητη, επιβεβλημένη, άμεση και πάση θυσία αποτελεσματική.

Έμμεσος στόχος αυτού του πολιτικού συστήματος, της κατεχόμενης ελληνικής Δημοκρατίας, των δωσιλογικών, εθελόδουλων κυβερνήσεων, των ευρωκρατούμενων πιονιών δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό, τη σιωπή, την αποδοχή του αργού θανάτου και το συμβιβασμό με την «άδικη μοίρα» που έδεσε τις μας με την πόλη του Βόλου.

Άμεσος πολιτικός στόχος είναι η τήρηση της τάξης και η προστασία των χώρων που το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο κερδοσκοπεί εις βάρος της ς των «ιθαγενών» πληθυσμών.

Το Ε.ΠΑ.Μ Βόλου καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις φασιστικές πρακτικές, κάθε αρχή και εξουσία επιβολής ωμής βίας κατά πολιτών που διεκδικούν το αυτονόητο και καλεί τους πολίτες του Βόλου σε αγωνιστική αφύπνιση. Ζητά την παραίτηση ή την αποπομπή όλων όσοι καταχράστηκαν το αξίωμά τους και την ισχύ που τους έδωσε η πολιτεία, υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και την δίκαιη τιμωρία τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο αγώνας για το δικαίωμα στο αυτονόητο είναι αγώνας ζωής, είναι η βάση του δικαίου, είναι ο ορισμός του πολίτη, του ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του, που σέβεται τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον που ζει, την κοινωνία του, την πόλη του, την πατρίδα του, το σπίτι του, τα παιδιά του!

Όταν η πόλη ασφυκτιά, όταν ο καρκίνος πανηγυρίζει, όταν η μπόχα του καμένου πλαστικού μας έχει κάνει να ξεχνάμε τα αρώματα του Πηλίου και του Παγασητικού, η αδιαφορία δίνει τη θέση της στην οργή και η οργή τη μια φωνή την κάνει χίλιες˙ κι όταν οι χίλιες μετουσιώνονται σε μια, το τέλος της αυθαιρεσίας πλησιάζει… το τέλος της ΑΓΕΤ θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή!

Είναι πρόκληση! Μια κραυγαλέα, σκανδαλώδης περίπτωση – απόδειξη της βαθιάς θεσμικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, διατράνωση μιας φασιστικής, ισοπεδωτικής λογικής και πρακτικής, που βάζει στο περιθώριο τον «άνθρωπο-πολίτη» και ανάγει σε ύψιστη αξία το «δίκαιο του ισχυρού», το επιχειρηματικό συμφέρον, το εθνομηδενιστικό, αυτοκρατορικό, αυταρχικό, ναζιστικό μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και το διαπλεκόμενο, εθελόδουλο και δωσιλογικό ελληνικό πολιτικό προσωπικό!

Κράτος υπό την έννοια της προστασίας, της πρόνοιας, της άσκησης εξουσίας υπέρ του λαού, της άσκησης εθνικής κυριαρχίας, της πραγματικής δημοκρατίας, της εγγύησης των ελευθεριών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Οι πολίτες είμαστε ουσιαστικά «μόνοι», στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, στην ασυδοσία της ς, στην τραπεζοκρατική μαφία, στο δημοσιονομικό πλιάτσικο, στην αρπαγή, στην αφαίμαξη, στην παραπληροφόρηση, στην εξαπάτηση· δεν είμαστε όμως ανίσχυροι! Η δύναμή μας πηγάζει απ' την ανάγκη υπεράσπισης των ζωτικών πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών μας δικαιωμάτων και μπορεί να γίνει αποτελεσματική στο πνεύμα και στην ουσία της ενότητας, της μαζικότητας και της συνεχούς επαγρύπνησης.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα που όποιος δεν τα βλέπει, εθελοτυφλεί.

  • Η ΕΕ επιβάλει την καύση σκουπιδιών διότι θεωρείται συμφέρουσα ενέργεια η καύση τους – κάτι ανάμεσα σε οικονομική αποτελεσματικότητα και ευθανασία (παραγωγή ενέργειας και εξόντωση πληθυσμών, βλέπε Ναζιστικές μεθόδους).

  • Η ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχονται ό,τι επιβάλλει η Ε.Ε. ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα, με βάση τα διάφορα «δίκαια», να πράξουν ή να ενεργήσουν με βάση το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών. Και όχι μόνο σχετικά με τα σκουπίδια, αλλά γενικώς (βλέπε κατοχή).

  • Οι Έλληνες πολίτες ή λαός ή κάτοικοι ή όπως αλλιώς θέλετε να χαρακτηρίσουμε τους διπλανούς (ή τους εαυτούς μας), αποδέχονται (αποδεχόμαστε) το «δηλητήριο» ως φυσιολογική πολιτική συνέπεια ή υποχρέωση, που πηγάζει από την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων που θέτει η Ε.Ε. και οι «δημοκρατικά επιβαλλόμενες» εκλεγμένες ελληνικές κυβερνήσεις (βλέπε κατοχή κι ακόμη παραπίσω, Οθωμανική αυτοκρατορία).

  • Μερικοί από τους πολίτες ή ένα κομμάτι του λαού, προσθέστε κι εμάς ανάμεσά τους, αντιδρούν, μάχονται, οργανώνονται με στόχο άλλοτε ξεκάθαρο και άλλοτε συγκεχυμένο, όπως συμβαίνει σε κάθε κοινωνία και σε κάθε εποχή, για την βελτίωση των όρων, την αλλαγή τους ή την ανατροπή (βλέπε κινήματα την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, οργανώσεις στην κατοχή, βλέπε ΕΑΜ… κλπ).

Αντικειμενικά

Δεν υπάρχει καμία λογική, ούτε οικονομική ούτε παραγωγική ούτε εργασιακή που να θέλει το έκτρωμα της ΑΓΕΤ-LAFARGE, στους πρόποδες της Γορίτσας, να λειτουργεί για να καίει ευρωπαϊκά ή άγνωστης προέλευσης και ποιότητας σκουπίδια. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα (όπως αρχαιολογικά ή φυσικά) της περιοχής αυτής, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το βασικό αναπτυξιακό κορμό στον οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί μια νέα, εναλλακτική και πρωτοποριακή μορφή επενδυτικής δραστηριότητας που θα σέβεται τον άνθρωπο, την ιστορία, τη φύση και τον ελληνικό πολιτισμό.

Τα δεδομένα

  • Όσο πλεονάζουν σκουπίδια και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν αποκομίζοντας κέρδος με άλλες μεθόδους (zero waste) πέραν της καύσης, αυτά θα καίγονται.

  • Όσο υπάρχουν πρόθυμοι πολιτικοί/εφαρμοστές ή «ελαστικοί ερμηνευτές» της κοινοτικής νομοθεσίας, εθελόδουλοι, πουλημένα τομάρια κ.λπ., όπως θέλετε πείτε τους, τα σκουπίδια θα καίγονται σε μονάδες όπως η ΑΓΕΤ-LAFARGE, επικίνδυνα απόβλητα θα ενταφιάζονται σε λατομεία κλπ στη χώρα μας ή όπου απαιτεί το «μεγάλο καπιταλιστικό κεφάλαιο», οι Elite ή τα «αφεντικά» γενικώς.

  • Όσο υπάρχουν πολίτες, που δεν είναι πολίτες αλλά «δουλοπάροικοι» που ανέχονται να πεθαίνουν για το κέρδος των «πονηρών» του συστήματος, τόσο η αυθαιρεσία θα παίρνει και θα δίνει, τόσο η ανθρώπινη ζωή, η προσωπικότητα, η αξία, θα απαξιώνεται, θα συντρίβεται, θα κατακερματίζεται…

  • Όσο η λογική των διαφόρων «κινημάτων» είναι συγκεχυμένη, τόσο οι πολίτες θα παραμένουν αδρανείς, αδιάφοροι, συμμετέχοντας μεν, πράττοντας τα δέοντα ως προς την ελαστική συνείδησή τους, αλλά ουσιαστικά απέχοντας από το πραγματικό διακύβευμα, αφήνοντας την ουσία και την αλήθεια παροπλισμένη και καταχωνιασμένη στο ανενεργό υποσυνείδητό τους.

Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί με απόφαση του λαού της. Η ΑΓΕΤ-LAFARGE πρέπει να κλείσει με απόφαση των πολιτών του Βόλου.

Και μην ξεχνάς…

Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!

Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών: Αστυνομική αυθαιρεσία για να προστατευτεί η ΑΓΕΤ-Lafarge

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο του Βόλου με πολλαπλά κατάγματα πολίτης που ξυλοκοπήθηκε άγρια σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας από αστυνομικούς. Η βία έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να μη μιλάει κανείς για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Aστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει: “δεν μπορώ να αναπνεύσω”.

Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα.

Η Μινεάπολη δεν είναι μακριά!

Στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο για να μην τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο, γιατί έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Αυτή τη στιγμή οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του προκειμένου τα σπασμένα κόκαλα να μην αγγίξουν ζωτικά όργανα.

Θα το αφήσουμε; Θα τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν; Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου αύριο στις 11:00 στα δικαστήρια να καταδικάσουν την αστυνομική βία. Επίσης να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση του πολίτη που κρατείται με αβάσιμες κατηγορίες από το χθεσινό συλλαλητήριο και θα δικαστεί αύριο!

Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών. Η υγεία μας είναι πάνω από τα κέρδη της Lafarge.

 

Ερώτηση Φωτεινής Μπακαδήμα για τον ξυλοδαρμό  πολιτών από ΜΑΤ στο Βόλο

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα προς  τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Ξυλοδαρμός πολιτών από ΜΑΤ στο Βόλο».

Χαρακτηριστικά η βουλευτής τονίζει: “Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 έλαβε χώρα ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής καταστολής, αυτήν τη φορά στον Βόλο, εναντίον πολιτών που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge, η σχετική αδειοδότηση της οποίας δόθηκε το 2017 με το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ να βρίσκεται μόλις 150 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της πόλης, αλλά και εναντίον της δημιουργίας εργοστασίου SRF.

Σύμφωνα με καταγγελίες, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια στην ειρηνική διαδήλωση, ξυλοκοπώντας με γκλομπ και τραυματίζοντας ακόμα και περαστικό, και οι καταγγελίες αναφέρουν πως έγινε ευρεία χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου, ακολούθησαν κυνηγητά, λιποθυμίες, αποκλεισμός μεγάλου αριθμού ανθρώπων από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια ξύλο σε πολύ κόσμο ακόμα και σε γιαγιάδες ενώ τα ΜΑΤ προχώρησαν σε τυχαίες συλλήψεις, με τις να συνεχίζονται τόσο κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου, όσο και έξω από το Τμήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «Η μαζική πορεία των 2.000 και πλέον διαδηλωτών που ξεκίνησε νωρίτερα από το νοσοκομείο Βόλου κατέληξε έξω από την τσιμεντοβιομηχανία όπου βρισκόταν παραταγμένη ισχυρή αστυνομική δύναμη. Ο χώρος έξω από την ΑΓΕΤ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τα πρωτοφανή σε έκταση επεισόδια έξω από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία να κρατούν μέχρι και τις 9:00 το βράδυ. Οι διαδηλωτές έμειναν για αρκετή ώρα έξω από το εργοστάσιο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η ένταση κλιμακώνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.»

Από τις συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και τον καταγγελθέντα από τον πατέρα του ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς μετά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα, ένας φοιτητής βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση προκειμένου τα σπασμένα του κόκκαλα να μην αγγίξουν και προκαλέσουν βλάβη σε ζωτικά του όργανα.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη την οπτικοακουστική αποτύπωση των καταγγελθέντων συμβάντων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ και αν ναι, πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της;

  2. Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών;

  3. Έφεραν διακριτικά τα ΜΑΤ όπως ορίζει ο νόμος; Αν όχι, τι πειθαρχική πρόβλεψη υπάρχει;

  4. Τι προκάλεσε τη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης;

  5. Ποιο ήταν το αδίκημα των προσαχθέντων;

  6. Ποιο ακριβώς ήταν το αδίκημα του συγκεκριμένου φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, που να δικαιολογεί τέτοια χρήση βίας ώστε να απειλούνται ζωτικά του όργανα;

  7. Για ποιο λόγο ξυλοκόπησαν και έριξαν δακρυγόνα στο ειρηνικά συγκεντρωμένο πλήθος οι αστυνομικοί, με δεδομένο, μάλιστα, ότι υπήρχαν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι μεταξύ των διαδηλωτών;

  8. Ποιος αναλαμβάνει το ιατρικό κόστος του φοιτητή και τυχόν έξοδα για την αποκατάστασή του;

  9. Γνωρίζει ο Υπουργός ποιοι είναι οι αστυνομικοί εκείνοι που έστειλαν το φοιτητή στο νοσοκομείο και αν όχι, τι διαδικασία θα ακολουθηθεί ώστε να ταυτοποιηθούν αυτοί που τον ξυλοκόπησαν και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασί

 

Ανακοίνωση της ΕΑΥ Μαγνησίας για τα γεγονότα στην ΑΓΕΤ

Παρακολουθώντας διακριτικά, από απόσταση και με σεβασμό την αγωνιώδη προσπάθεια των πολιτών του Βόλου, εδώ και αρκετό καιρό, που διαδηλώνουν ειρηνικά, προβάλλοντας τα αιτήματά τους, που αφορούν και προβληματίζουν όλους μας, με τρόπο όμορφο και στοχευμένο, αίσθηση και αποτροπιασμό μας προκάλεσαν τα γεγονότα που συνέβησαν χθες από τα άτομα που τέθηκαν στην κεφαλή της υπόλοιπης ειρηνικής πορείας και που τελικώς με την προβοκατόρικη, άνανδρη, αναίτια και δολοφονική επίθεση εναντίον του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας και των συναδέλφων που στέκονταν δίπλα του, δεν άφησαν τους υπόλοιπους, που δεν ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς, πάρα μόνο να διαδηλώσουν ειρηνικά, να ολοκληρώσουν την πορεία τους.

ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;

Γιατί με το που έφτασαν στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και ενώ όλες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν διακριτικά οπισθοχωρήσει και ήταν μη ορατές από το πλήθος για να μην προκαλέσουν και για να αφήσουν τους συμμετέχοντες στην πορεία, να εκφράσουν το νόμιμο τους αυτό δικαίωμα, το μπλοκ που είχε τεθεί στη κεφαλή αναζήτησε αίμα αστυνομικού με τόση αγωνία ανοίγοντας τα κεφάλια δύο συναδέλφων μας και τραυματίζοντας άλλον έναν, προκαλώντας έτσι τεχνηέντως επεισόδια, μη σεβόμενο καν τον εδώ και έναν χρόνο τίμιο και διαρκή αγώνα των πολιτών του Βόλου για την υγεία όλων μας; Μήπως αυτό ήθελε να πετύχει αυτή η μειοψηφία εις βάρος των χιλιάδων πολιτών που δηλώνουν ειρηνικά παρόντες σε αυτό τους τον τίμιο αγώνα;

Μήπως ο Αστυνομικός Διευθυντής και οι συνάδελφοι που στέκονταν δίπλα του υπέγραψαν την περιβόητη σύμβαση και δεν το γνωρίζαμε; Σαφέστατα και όχι… Αλλά κάποιος εύκολος στόχος έπρεπε να πληρώσει …και ποιός ήταν πάλι αυτός…οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους, που ακόμη φυλάνε τα σύνορα του Έβρου κάνοντας περήφανους τους ακρίτες μας αλλά και όλη την Ελλάδα. Τους ακρίτες μας που καθημερινά δείχνουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους σε μας, που κάποιοι μας ανοίγουν τα κεφάλια επειδή απλά δεν ταιριάζουμε με την ιδεολογία τους..

Ήταν λοιπόν δεδομένο, από την εμπειρία χρόνων, πως το μάρμαρο της διαμάχης τρίτων θα το πλήρωναν αστυνομικοί γιατί πολύ απλά κάποιοι νομίζουν πως αυτή τους η εγκληματική δράση δεν θα φέρει νόμιμη αντίδραση.

ΝΟΜΙΖΑΝ.

Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα την αναίτια και απρόκλητη αυτή επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να λήξει, πριν καν αρχίσει η μεγάλη αυτή σε όγκο και παλμό ειρηνική πορεία των υπόλοιπων υγιώς σκεπτόμενων πολιτών και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, του ήρωα αρχιφύλακα που με αυτοθυσία έσωσε τη ζωή του Αστυνομικού Διευθυντή, του Β΄ Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και ενός ακόμη αρχιφύλακα προερχόμενου από την ίδια πόλη, στους οποίους ευχόμαστε περαστικά και δηλώνουμε απερίφραστα την δικαστική και προσωπική μας συμπαράσταση.

Είμαστε πολίτες του Βόλου, τα παιδιά μας συμμετέχουν σε πολλές από τις διαμαρτυρίες και πορείες που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ αυτοί που πραγματοποίησαν αυτή την δολοφονική, απρόκλητη και αναίτια επίθεση ήταν κουκουλοφόροι οργανωμένοι,  με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να αφήσουν την επίγευση της αστυνομικής βίας, σβήνοντας το κοινωνικό μήνυμα της διαμαρτυρίας που αφορά όλους μας..

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ..

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση