Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Skate park αποκτά ο Βόλος
Skate park  αποκτά ο Βόλος

Skate park αποκτά ο Βόλος

Το πάρκο skate park στον Βόλο, στο Παραλιακό Πάρκο Αναύρου, πίσω από το κτίριο του υ και απέναντι από την πρώην κυρία είσοδο του Νοσοκομείου (σημερινή είσοδος ) εγκαινιάζει  ο δήμος   το Σάββατο 1 Απριλίου και 12.30 μ.μ. ανταποκρινόμενος  στο αίτημα πολλών νέων της περιοχής για δημιουργία ενός χώρου όπου θα μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν skate και ΒΜΧ .

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, η ύπαρξη ενός υπερσύγχρονου πάρκου για skate και ΒΜΧ, καθώς μέχρι και σήμερα οι skaters περιφέρονται δημιουργώντας αυτοσχέδιες πίστες, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται καθημερινά τόσο η σωματική ακεραιότητα των ίδιων των skaters, όσο και των απλών πολιτών που συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους – πάρκα.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί καινοτομία για τον Βόλο και για την πραγματοποίησή του υπήρξε άμεση συνεργασία με τους skaters καθ' όλη την διαδικασία ώστε να ανταποκρίνεται σε διεθνή πρότυπα.

Έτσι το νέο skate park θα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τους νέους, οι οποίοι θα το επισκέπτονται αρκετά συχνά και στόχος είναι να διοργανώνονται στο χώρο επιδείξεις και αγώνες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το skate park έχει κατασκευαστεί στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου σε έκταση 700 τ.μ.

Εκεί έχουν τοποθετηθεί ένα quarterpipe, streetspine (διπλές καμπύλες), διπλό quarterpipe, funbox, piano, ledge, rail (μεταλλική ράγα) και με καλυπτόμενες πλευρές και πλάτες ελεύθερα προσβάσιμες. Τις εν λόγω μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι κάνουν skateboarding, inline skating και ΒΜΧ.

Η προμήθεια του εξοπλισμού και το ειδικό δάπεδο που κατασκευάστηκε είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας (ΕΝ 14974:2006 + :2010 ).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση