Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις “κούνησαν” το Βόλο
Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις “κούνησαν” το Βόλο

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις “κούνησαν” το Βόλο

μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκλήθηκε αρχικά στις 23.57, 5 χλμ. νότια από το Βόλο και σε βάθος 5 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Βόλο και τη Μαγνησία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 2,5 της κλίμακας Ρίχτερ 14 χλμ νοτιοδυτικά του Βόλου και σε βάθος 5 χλμ. , ενώ ακολούθησε κι άλλη στη 1.57 τα ξημερώματα μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 6 χλμ. νότια του Βόλου και σε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Τέλος, στις 02:08 π.μ. προκλήθηκε κι άλλη σεισμική δόνηση ,  14 χλμ Βορειοδυτικά του Βόλου και σε βάθος 5 χλμ. Ήταν μεγέθους 2,5 της κλίμακας Ρίχτερ και στις 2:33 π.μ. σεισμός 2,3 ρίχτερ 48 χλμ. βροειοδυτικά της Λάρισας.

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει ο σεισμός 

Το φαινόμενο παρακολουθούν οι σεισμολόγοι, αλλά δεν εμπνέει καμία ανησυχία επισήμανε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

Εξήγηση ότι η αίσθηση ότι ο σεισμός ήταν ισχυρότερος από το μέγεθος των 3,9 που μετρήθηκαν, οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν πολύ κοντά το επίκεντρο στη πόλη του Βόλου, στην ουσία στα βόρεια συνόρά της με τη Μακρινίτσα. “Έχουμε να κάνουμε με μία ενεργοτεκτονική δομή που τη γνωρίζουμε και του αρχικού σεισμού ακολούθησαν και τριες μικρότερες της τάξης των 2,2 και 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ”.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι ο σεισμός εντάσσεται στην στην κανονική σεισμικότητα της περιοχής και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. “Ο σεισμός δεν προμηνύει κάτι το μεγαλύτερο. Βέβαια και τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια έχουν στρέψει σήμερα το βλέμμα τους στο Βόλο και παρακολουθούν το φαινόμενο”.

Εξήγησε ότι η Μαγνησία όπως και όλη η Θεσσαλία είναι μία σεισμογενής περιοχή, όμως η πόλη διαθέτει ένα πολύ ανθεκτικό δομημένο ιστό που δημιουργήθηκε σταδιακά μετά τους μεγάλους σεισμούς του 1950. Επισήμανε ότι όλο το Πήλιο και η περιοχή της Θεσσαλίας γενικότερα έχουν ενεργές τεκτονικές δομές. “Έχουμε μελετήσει ιδιαίτερα τη Θεσσαλία και μετά τους σεισμούς του 1950 και επειδή είμαι από την Καρδίτσα, μην ανησυχείτε καθόλου, παρακολουθώ όλα τα φαινόμενα από κοντά”.

Νέος μετασεισμός

Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε σήμερα στις  9.10 το πρωί με σεισμό  μεγέθους 2,4 βαθμούς , 12 χλμ. νοτιοδυτικά από το Βόλο και σε εστιακό βάθος 5 χλμ.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση