Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις “κούνησαν” το Βόλο
Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις “κούνησαν” το Βόλο

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις “κούνησαν” το Βόλο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βθμών της κλίμκας Ρίχτερ προκλήθηκε αρχικά στις 23.57, 5 χλμ. νότια από το Βόλο και σε βάθος 5 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Βόλο και τη .

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 2,5 της ς Ρίχτερ 14 χλμ νοτιοδυτικά του Βόλου και σε βάθος 5 χλμ. , ενώ ακολούθησε κι άλλη σεισμική δόνηση στη 1.57 τα ξημερώματα μεγέθους 4 βαθμών της ς Ρίχτερ 6 χλμ. νότια του Βόλου και σε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Τέλος, στις 02:08 π.μ. προκλήθηκε κι άλλη σεισμική δόνηση ,  14 χλμ Βορειοδυτικά του Βόλου και σε βάθος 5 χλμ. Ήταν μεγέθους 2,5 της κλίμακας Ρίχτερ και στις 2:33 π.μ. σεισμός 2,3 ρίχτερ 48 χλμ. βροειοδυτικά της Λάρισας.

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει ο σεισμός 

Το φαινόμενο παρακολουθούν οι σεισμολόγοι, αλλά δεν εμπνέει καμία ανησυχία επισήμανε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

Εξήγηση ότι η αίσθηση ότι ο σεισμός ήταν ισχυρότερος από το μέγεθος των 3,9 που μετρήθηκαν, οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν πολύ κοντά το επίκεντρο στη πόλη του Βόλου, στην ουσία στα βόρεια συνόρά της με τη Μακρινίτσα. “Έχουμε να κάνουμε με μία ενεργοτεκτονική δομή που τη γνωρίζουμε και του αρχικού σεισμού ακολούθησαν και τριες μικρότερες της τάξης των 2,2 και 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ”.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι ο σεισμός εντάσσεται στην στην κανονική σεισμικότητα της περιοχής και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. “Ο σεισμός δεν προμηνύει κάτι το μεγαλύτερο. Βέβαια και τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια έχουν στρέψει σήμερα το βλέμμα τους στο Βόλο και παρακολουθούν το φαινόμενο”.

Εξήγησε ότι η όπως και όλη η είναι μία σεισμογενής περιοχή, όμως η πόλη διαθέτει ένα πολύ ανθεκτικό δομημένο ιστό που δημιουργήθηκε σταδιακά μετά τους μεγάλους σεισμούς του 1950. Επισήμανε ότι όλο το και η περιοχή της ς γενικότερα έχουν ενεργές τεκτονικές δομές. “Έχουμε μελετήσει ιδιαίτερα τη Θεσσαλία και μετά τους σεισμούς του 1950 και επειδή είμαι από την Καρδίτσα, μην ανησυχείτε καθόλου, παρακολουθώ όλα τα φαινόμενα από κοντά”.

έος μετασεισμός

Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε σήμερα στις  9.10 το πρωί με σεισμό  μεγέθους 2,4 βαθμούς , 12 χλμ. νοτιοδυτικά από το Βόλο και σε εστιακό βάθος 5 χλμ.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση