Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σύσκεψη για την φαρμακοβιομηχανία υπό τον Γιάννη Δραγασάκη
Σύσκεψη για την φαρμακοβιομηχανία υπό τον Γιάννη Δραγασάκη

Σύσκεψη για την φαρμακοβιομηχανία υπό τον Γιάννη Δραγασάκη

Η εκπόνηση συνολικής μελέτης γι τις προκλήσεις κι τις δυνατότητες του κλάδου, με στόχο η ελληνική φαρμακο να συνεχίσει να παράγει με ανταγωνιστικούς όρους, επενδύοντας σε / και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη για τον κλάδο της ς φαρμάκου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης η συνάντηση εντάσσεται στην ειλημμένη κυβερνητική απόφαση για έναρξη οργανωμένου διαλόγου με τους φορείς του κλάδου με σκοπό την ενίσχυση των προοπτικών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων οδήγησε σε κοινά συμπεράσματα που ενισχύουν τη θέση της ελληνικής πλευράς στη , με προτεραιότητα τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών στο ποιοτικό και οικονομικά προσιτό φάρμακο, σημειώνει, τέλος, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), ο Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής Υγείας, , ο Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας, ο Γ. Γ. Βιομηχανίας, καθώς και οι συντονιστές των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. & ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. αντίστοιχα).

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση