Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνέργεια και συνεργασία για την ορθή λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου
Συνέργεια και συνεργασία για την ορθή λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Συνέργεια και συνεργασία για την ορθή λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Η συνέργεια και η φορέων και ιδιωτών είναι το «κλειδί» προκειμένου το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος της Νέας Αγχιάλου να προσελκύσει αεροπορικές εταιρείες. Αυτό τονίστηκε στη σημερινή που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στο ξενοδοχείο “VALIS” στην Αγριά, με μοναδικό αντικείμενο τη λειτουργία του Αεροδρομίου.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στο θέμα λειτουργίας του Αεροδρομίου τόνισε: «Το ποιοί φεύγουν και ποιοί μένουν δεν είναι η ουσία για το Αεροδρόμιο, αλλά η ουσία είναι να πάρει σάρκα και οστά και να λειτουργεί ως Αεροδρόμιο. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με μια Πανθεσσαλική ή μιας Κεντρικής Ελλάδος συνέργεια.

Ας αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους. Εμείς έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε και να στελεχώσουμε μια τέτοια πρωτοβουλία και τις επόμενες ημέρες η συνάντηση για τη δημιουργία του φορέα θα δώσει τις απαντήσεις για το αν οι τοπικές κοινωνίες θέλουν να ουσιαστικά να λειτουργήσει το Αεροδρόμιο.

Το Αεροδρόμιο δεν είναι υπόθεση μόνο του τουρισμού, ή των Ένωσης Ξενοδόχων, αλλά αφορά την ιδιωτική πρωτοβουλία, τα Επιμελητήρια, την Περιφέρεια , τους ΟΤΑ. Απλώς χρειάζεται συντονισμός για να λειτουργήσουν όλα αυτά».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι το Αεροδρόμιο χρειάζεται μια τουριστική πολιτική και ότι η Μαγνησία δεν διαθέτει μεγάλες τουριστικές μονάδες που θέτουν ως όρο οι αεροπορικές εταιρείες ο κ. Λεβέντης είπε: «Το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας είναι εντελώς διαφοροποιημένο και αποτελείται από μικρές και νομίζω ότι εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης.

Εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε ένα προϊόν που θα στηρίξει αυτές τις επιχειρήσεις. Οπωσδήποτε βέβαια οι μεγάλες τουριστικές μονάδες φέρνουν πολύ πιο γρήγορα μεγάλα νούμερα στο Αεροδρόμιο, αλλά αυτό δεν είναι το δια ταύτα. Άλλωστε υπάρχουν περιοχές στη χώρα οι οποίες δεν διαθέτουν μεγάλες τουριστικές μονάδες.

Τέλος, για την τουριστική κίνηση εξήγησε ότι οι κρατήσεις είναι λίγο πιο πάνω από τις αρχές Δεκεμβρίου κι πρόσθεσε ότι ζητούμενο είναι να μην πάμε σε διψήφια πτώση, αλλά σε μονοψήφια.

Στη συνέχεια η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών Ιωάννα Παπαδοπούλου τόνισε πως απαιτείται συνέργεια και η όλων των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό και σημείωσε: «Αυτό το είδαμε και στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά την περίοδο της κρίσης.

Η συνέργεια είναι πάρα πολύ σημαντική, είναι το «κλειδί» για την προώθηση του προορισμού και στη συνέχεια για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών.

Κανείς δεν προσεγγίζει μια μόνο αεροπορική εταιρεία, αλλά περισσότερες δείχνοντάς τους όλα εκείνα τα στοιχεία και τη δυναμική της περιοχής.

Τα πολύ σημαντικά στοιχεία για την αεροπορική ανάπτυξη είναι τα μακροοικονομικά μεγέθη, η ελκυστικότητα του προορισμού και ευρύτερα η στρατηγική του αερομεταφορέα και στη συνέχεια οι φορείς της περιοχής και του Αεροδρομίου πρέπει να δράσουν για να προσελκύσουν αεροπορικές εταιρείες.»

Για ένα πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας του Αερολιμένα Αθηνών με αυτόν της Ν. Αγχιάλου η κα Παπαδοπούλου εξήγησε πως είναι θέμα του μέλλοντος και όχι του παρόντος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Ζαφείρης τόνισε πως η χρονιά φέτος έχει χαθεί, αλλά σημείωσε πως αυτό μπορεί να αποτελέσει μια αρχή να γίνει ένας σχεδιασμός με ορίζοντα πενταετίας. «Το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος αρχίζει να παίρνει μια εικόνα.

Αρκετοί δεν το γνωρίζουν ή δεν ξέρουν ότι λειτουργεί, οπότε ένα μεγάλο κομμάτι αφορά στην επικοινωνία του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με τον τουρισμό, αλλά με την εφαρμογή κάποιων ορθών πρακτικών μπορεί να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει για όλο τον κόσμο αλλά και για μεταφορές προϊόντων.

Για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής ο κ. Ζαφείρης είπε: «Έχουμε μείωση στις προκρατήσεις, είμαστε στο 30% , η κατάσταση είναι πάρα πολύ ρευστή».

Ο εκπρόσωπος του Αεροδρομίου της Γένοβα Νούρ Ελγκαουάρι σημείωσε ότι η Γένοβα και ο Βόλος έχουν κοινά στοιχεία, όπως και τα δύο Αεροδρόμια και πρόσθεσε ότι του άρεσε πολύ η περιοχή και αυτό που θα κάνει τις επόμενες ημέρες θα είναι να συγκεντρώσει στοιχεία ώστε να προτείνει τη σύνδεση του Αεροδρομίου της Γένοβας με αυτό της Νέας Αγχιάλου.

Τέλος, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου τόνισε ότι το Αεροδρόμιο πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος του τουρισμού αλλά και της συγκοινωνίας κι αυτό που φαντάζει όνειρο πρέπει να γίνει πραγματικότητα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων από Λαμία , Εύβοια, Κατερίνη κ.α., περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος.

IMG_20150509_111103

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση