Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών
Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών

Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών

” Από τις 15.000 προσλήψεις που προβλέποντι πό τον προϋπολογισμό αφαιρούνται όσοι επαναπροσλαμβάνονται (είναι περίπου 3.000 μέχρι 4.000), ενώ και όσες υπολείπονται δεν αντιστοιχούν σε ισάριθμες οργανικές θέσεις καθώς πρόκειται για μεσοσταθμικά μεγέθη”.

Αυτό ανάφερε σε σημερινή συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Παιδείας .Ωστόσο αποτελεί προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση και -βάση των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί σε υγεία και - μπορούμε να υπολογίσουμε ότι θα εξασφαλίσουμε γύρω στις 3 έως 4.000 νέες προσλήψεις.

Θα γίνουν με σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών και με αντικειμενικούς αλγορίθμους.”Πρόκειται για μια μικρή ανάσα, φυσικά, που δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού”.

Παράλληλα ο Παιδείας αναφέρεται και στις προσλήψεις αναπληρωτών: “Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια για τους αναπληρωτές και -ει δυνατόν- αυξημένα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη ανάλυση των κενών και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση εν όψει της νέας ς χρονιάς. Θα ήθελα να πω όμως ότι πρέπει να στηριχθούμε πολύ στο φρόνημα, στην αυταπάρνηση. Είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση της χς ώστε να απαιτείται κυριολεκτικά συστράτευση”

Αποκαλύπτει πως το νέο σύστημα ς στελεχών είναι έτοιμο και ανακοινώνεται αυτές τις μέρες. Όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας “καταλήξαμε στη δημιουργία ενός μεικτού συστήματος που θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση προσόντων και εκλογικές διαδικασίες. Για την ακρίβεια, παραμένει η διαδικασία μοριοδότησης αλλά με διορθωτικές παρεμβάσεις, όπου αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, ενώ καταργείται η συνέντευξη και αντί αυτής θα διεξάγεται η εκλογή από το σύλλογο διδασκόντων, το αποτέλεσμα της οποίας θα παίρνει τόσα μόρια όσα έπαιρνε η συνέντευξη. Για να διασφαλιστεί, μάλιστα, η ανάδειξη των πράγματι πιο ικανών θα προβλέπεται και ένα ελάχιστο όριο ψήφων”. Σε ό,τι αφορά τους περιφερειακούς διευθυντές όπως δήλωσε ο Αρ. Μπαλτάς ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες.

“Για το ενδεχόμενο νέο σύστημα διορισμού δεν έχουμε ακόμη καταλήξει, θα ληφθεί υπόψη πάντως ότι ναι μεν πρόκειται για ρητά πολιτικές θέσεις,αλλά δεν μπορεί η διαδικασία ορισμού να εξαντλείται στη μοριοδότηση, θα πρέπει  να υπάρχουν και μηχανισμοί αξιολόγησης των υποψηφίων”.

 

πηγή:ipaideia.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση