Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών
Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών

Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών

” Από τις 15.000 που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό αφαιρούνται όσοι επαναπροσλαμβάνονται (είναι περίπου 3.000 μέχρι 4.000), ενώ και όσες υπολείπονται δεν αντιστοιχούν σε ισάριθμες οργανικές θέσεις καθώς πρόκειται για μεσοσταθμικά μεγέθη”.

Αυτό ανάφερε σε σημερινή συνέντευξή του στην Εφ των Συντακτών ο υπουργός Παιδείας .Ωστόσο αποτελεί προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση και -βάση των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί σε υγεία και παιδεία- μπορούμε να υπολογίσουμε ότι θα εξασφαλίσουμε γύρω στις 3 έως 4.000 νέες .

Θα γίνουν με σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών και με αντικειμενικούς αλγορίθμους.”Πρόκειται για μια μικρή ανάσα, φυσικά, που δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού”.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας αναφέρεται και στις προσλήψεις αναπληρωτών: “Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια για τους αναπληρωτές και -ει δυνατόν- αυξημένα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη ανάλυση των κενών και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Θα ήθελα να πω όμως ότι πρέπει να στηριχθούμε πολύ στο φρόνημα, στην αυταπάρνηση. Είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση της χώρας ώστε να απαιτείται κυριολεκτικά συ

Αποκαλύπτει πως το νέο σύστημα επιλογής στελεχών είναι έτοιμο και ανακοινώνεται αυτές τις μέρες. Όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας “καταλήξαμε στη δημιουργία ενός μεικτού συστήματος που θα περιλαμβάνει και προσόντων και εκλογικές διαδικασίες. Για την ακρίβεια, παραμένει η διαδικασία μοριοδότησης αλλά με διορθωτικές , όπου αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, ενώ καταργείται η και αντί αυτής θα διεξάγεται η εκλογή από το σύλλογο διδασκόντων, το αποτέλεσμα της οποίας θα παίρνει τόσα μόρια όσα έπαιρνε η συνέντευξη. Για να διασφαλιστεί, μάλιστα, η ανάδειξη των πράγματι πιο ικανών θα προβλέπεται και ένα ελάχιστο όριο ψήφων”. Σε ό,τι αφορά τους περιφερειακούς διευθυντές όπως δήλωσε ο Αρ. Μπαλτάς ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες.

“Για το ενδεχόμενο νέο σύστημα διορισμού δεν έχουμε ακόμη καταλήξει, θα ληφθεί υπόψη πάντως ότι ναι μεν πρόκειται για ρητά πολιτικές θέσεις,αλλά δεν μπορεί η διαδικασία ορισμού να εξαντλείται στη μοριοδότηση, θα πρέπει  να υπάρχουν και μηχανισμοί ς των υποψηφίων”.

 

πηγή:ipaideia.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση