Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών
Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών

Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών

” Από τις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό αφαιρούνται όσοι επαναπροσλαμβάνονται (είναι περίπου 3.000 μέχρι 4.000), ενώ και όσες υπολείπονται δεν αντιστοιχούν σε ισάριθμες οργανικές θέσεις καθώς πρόκειται για μεσοσταθμικά μεγέθη”.

Αυτό ανάφερε σε σημερινή συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς .Ωστόσο αποτελεί προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση και -βάση των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί σε υγεία και παιδεία- μπορούμε να υπολογίσουμε ότι θα εξασφαλίσουμε γύρω στις 3 έως 4.000 νέες προσλήψεις.

Θα γίνουν με σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών και με αντικειμενικούς αλγορίθμους.”Πρόκειται για μια μικρή ανάσα, φυσικά, που δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού”.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας αναφέρεται και στις προσλήψεις αναπληρωτών: “Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια ΕΣΠΑ για τους αναπληρωτές και -ει δυνατόν- αυξημένα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη ανάλυση των κενών και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Θα ήθελα να πω όμως ότι πρέπει να στηριχθούμε πολύ στο φρόνημα, στην αυταπάρνηση. Είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση της χώρας ώστε να απαιτείται κυριολεκτικά συστράτευση”

Αποκαλύπτει πως το νέο σύστημα επιλογής στελεχών είναι έτοιμο και ανακοινώνεται αυτές τις μέρες. Όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας “καταλήξαμε στη ενός μεικτού συστήματος που θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση προσόντων και εκλογικές διαδικασίες. Για την ακρίβεια, παραμένει η διαδικασία μοριοδότησης αλλά με διορθωτικές παρεμβάσεις, όπου αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, ενώ καταργείται η και αντί αυτής θα διεξάγεται η εκλογή από το σύλλογο διδασκόντων, το αποτέλεσμα της οποίας θα παίρνει τόσα μόρια όσα έπαιρνε η συνέντευξη. Για να διασφαλιστεί, μάλιστα, η ανάδειξη των πράγματι πιο ικανών θα προβλέπεται και ένα ελάχιστο όριο ψήφων”. Σε ό,τι αφορά τους περιφερειακούς διευθυντές όπως δήλωσε ο Αρ. ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες.

“Για το ενδεχόμενο νέο σύστημα διορισμού δεν έχουμε ακόμη καταλήξει, θα ληφθεί υπόψη πάντως ότι ναι μεν πρόκειται για ρητά πολιτικές θέσεις,αλλά δεν μπορεί η διαδικασία ορισμού να εξαντλείται στη μοριοδότηση, θα πρέπει  να υπάρχουν και μηχανισμοί αξιολόγησης των υποψηφίων”.

 

πηγή:ipaideia.gr

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αίτημα για αύξηση δρομολογίων του Τρένου του Πηλίου #νησίΤρίκερι… - https://t.co/bHUSOS4LJK -

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

"Αλιεύοντας" την είδηση