Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών
Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών

Συνέντευξη Υπ. Παιδείας για προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών

” Από τις 15.000 που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό αφαιρούνται όσοι επαναπροσλαμβάνονται (είναι περίπου 3.000 μέχρι 4.000), ενώ και όσες υπολείπονται δεν αντιστοιχούν σε ισάριθμες οργανικές θέσεις καθώς πρόκειται για μεσοσταθμικά μεγέθη”.

Αυτό ανάφερε σε σημερινή συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης .Ωστόσο αποτελεί προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση και -βάση των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί σε και παιδεία- μπορούμε να υπολογίσουμε ότι θα εξασφαλίσουμε γύρω στις 3 έως 4.000 νέες .

Θα γίνουν με σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών και με αντικειμενικούς αλγορίθμους.”Πρόκειται για μια μικρή ανάσα, φυσικά, που δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού”.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας αναφέρεται και στις προσλήψεις αναπληρωτών: “Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια ΕΣΠΑ για τους και -ει δυνατόν- αυξημένα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη ανάλυση των κενών και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Θα ήθελα να πω όμως ότι πρέπει να στηριχθούμε πολύ στο φρόνημα, στην αυταπάρνηση. Είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση της χώρας ώστε να απαιτείται κυριολεκτικά συστράτευση”

Αποκαλύπτει πως το νέο σύστημα επιλογής στελεχών είναι έτοιμο και ανακοινώνεται αυτές τις μέρες. Όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας “καταλήξαμε στη ενός μεικτού συστήματος που θα περιλαμβάνει και προσόντων και εκλογικές διαδικασίες. Για την ακρίβεια, παραμένει η διαδικασία μοριοδότησης αλλά με διορθωτικές παρεμβάσεις, όπου αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, ενώ καταργείται η συνέντευξη και αντί αυτής θα διεξάγεται η εκλογή από το σύλλογο διδασκόντων, το αποτέλεσμα της οποίας θα παίρνει τόσα μόρια όσα έπαιρνε η συνέντευξη. Για να διασφαλιστεί, μάλιστα, η ανάδειξη των πράγματι πιο ικανών θα προβλέπεται και ένα ελάχιστο όριο ψήφων”. Σε ό,τι αφορά τους περιφερειακούς διευθυντές όπως δήλωσε ο Αρ. ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες.

“Για το ενδεχόμενο νέο σύστημα διορισμού δεν έχουμε ακόμη καταλήξει, θα ληφθεί υπόψη πάντως ότι ναι μεν πρόκειται για ρητά πολιτικές θέσεις,αλλά δεν μπορεί η διαδικασία ορισμού να εξαντλείται στη μοριοδότηση, θα πρέπει  να υπάρχουν και μηχανισμοί αξιολόγησης των υποψηφίων”.

 

πηγή:ipaideia.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση