Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού κυκλώματος Πηλίου
Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού κυκλώματος Πηλίου

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού κυκλώματος Πηλίου

Απιτείτι χρηματοδότηση για έργα σε ένα “βομβαρδισμένο” τοπίο

Μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας μεταφέρουν υλικά και κάνουν τις απαιτούμενες εργασίες στο Πήλιο, που επλήγη από τις βροχοπτώσεις, ενώ και οι ολοκλήρωσαν την καταγραφή των ζημιών κι επιβλέπουν τις εργασίες.

Σε σημερινή της ανάρτηση στο η αντι Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη αναφέρει: «Σήμερα βρέχει, αλλά και χιονίζει, εφιάλτης. Ευτυχώς προς στιγμήν μόνο στον ορεινό όγκο. Μηχανήματά μας μεταφέρουν υλικά και κάνουν τις απαιτούμενες εργασίες, ενώ συνεχίζεται η επιδείνωση των φαινομένων των πληγεισών περιοχών, προκειμένου να γίνουν οι δρόμοι προσπελάσιμοι.

Οι μας είναι εκεί, έχουν κάνει την καταγραφή και επιβλέπουν τις εργασίες.

Μηχανήματα εργάζονται σε όλα τα σημεία που υπάρχουν προβλήματα. Τώρα χρειαζόμαστε χρήματα από το Υπουργείο, που είναι το αρμόδιο για την κατασκευή των δρόμων.

Η Περιφέρεια έχει στην αρμοδιότητα της μόνο τη συντήρηση. Όχι επικοινωνιακές εκδρομές. Χρήματα για να γίνουν έργα μεγάλου προϋπολογισμού και να σταθεροποιηθούν τα εδάφη. Τα ψέματα τελείωσαν. Ή θα αναλάβει το Υπουργείο την αποκατάσταση ή να δώσει τα χρήματα να κάνουμε τα έργα. Απλά τα πράγματα. Όσο για τις μεμονωμένες ιδιοτελείς Κασσάνδρες, που ψάχνουν να βρουν λάθη μέσα στην καταστροφή από τον καναπέ και τραβούν με τρόπο, για να μη το τσαλακώσουν, το κουρτινάκι να δουν τι καιρό κάνει, ένα θα τους πω: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο

Εν τω μεταξύ, κλειστό θα παραμείνει από σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Πήλιο μετά από απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προκειμένου να δοθεί σε κυκλοφορία ο – Κισσός για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ανατολικού Πηλίου.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ανάγκη ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων από τον Βόλο προς Ανατολικό Πήλιο και αντιστρόφως και θα ισχύσει μέχρι να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια το οδικό δίκτυο.

Αιχμές από τον Ε.Ο.Σ. Βόλου

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι η πίστα που χρησιμοποιείται ως δρόμος ανοίχτηκε, καθιστώντας αδύνατη την πλήρη χρήση όλων των πιστών του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Αυτό έγινε για εύνοια του ΕΟΣ ως συνέπεια την αδυναμία να διοργανώσει τον αγώνα που επρόκειτο να διεξαχθεί στο στις 17-18/3/2018.

Οι προπονήσεις όλων των τμημάτων του συλλόγου πλέον γίνονται δύσκολες έως αδύνατες.

Επίσης όλοι αυτοί που πλήρωσαν ετήσια κάρτα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που επρόκειτο να έρθουν στο Πήλιο για υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα ξαναπροτιμήσουν το Πήλιο.

Η επισκεψιμότητα ενός χιονοδρομικού κρίνεται κυρίως από τις ημέρες που λειτουργεί.

Αυτή τη εξέλιξη δεν δικαιολογείται από την κατάσταση του οδικού δικτύου Πηλίου και τις πρόσφατες καταστροφές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση