Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό
Συνάντηση βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό

Στο πλαίσιο των ακροάσεων των βουλευτών των Περιφερειών που έχει ξεκινήσει ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 11.12.2015 συνάντηση με τους βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να ενημερωθεί εκτενώς για ζητήματα που αφορούν στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών στην περιφέρεια και να εξευρεθούν τρόποι επίλυσής τους.

Στην συνάντηση παρέστησαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, , Κατερίνα και Μάκης οι οποίοι ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τα κύρια προβλήματα του Νομού.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν ήταν να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της απασχόλησης αφού η Μαγνησία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πρόβλημα της αποβιομηχάνισης, με πρόσφατο το παράδειγμα κλεισίματος 2 εργοστασίων, της Coca cola και του Τμήματος Χαρτοποιίας της ΒΙΣ και στην ανάγκη παροχής κινήτρων για επενδύσεις.

Επίσης, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη να στελεχωθούν επαρκώς οι δομές υγείας στη Μαγνησία, όπως για παράδειγμα πέρα από τις επικείμενες προσλήψεις να επιταχυνθεί ο ερχομός γιατρών, που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά εκκρεμεί απλά η μεταφορά κωδικού πληρωμής, ενώ ιδιαίτερα στη νησιωτική και ορεινή Μαγνησία να στελεχωθούν τα , να έρθουν οδηγοί για τα ασθενοφόρα κ.ά.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης αναπτυξιακών προοπτικών για τη Μαγνησία, με σκοπό να δοθεί ανάσα στην τοπική , τέθηκαν επί τάπητος το θέμα της ανάπτυξης του σιδηρόδρομου, του λιμανιού, της παροχής κινήτρων για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, με στόχο την ανάδειξή του σε αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας.

Ακόμη συζητήθηκαν το πρόβλημα διαρροών του Φράγματος Παναγιώτικου και η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, με την επίσπευση της ολοκλήρωσης των αρδευτικών έργων που θα ανακουφίσουν τους .

Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, όπου τονίστηκε ότι θα προστατευτούν οι κύριες συντάξεις και θα γίνει προσπάθεια να διασφαλιστούν οι .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση