Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση με την είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που απασχολούν τις Περιφέρειες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις του τόνισε: «Καθένας αναγνωρίζει σήμερα τον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας ως θεσμού, πρώτον στην ανάπτυξης που πρέπει να λάβει η ελληνική οικονομία ύστερα από τη βαθιά που έχει περάσει. Θα πρέπει να αναδείξει κανείς και τον ρόλο της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία τείνει να πλήξει τον ίδιον τον κοινωνικό ιστό».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τους για την υπεύθυνη στάση τους, ως προς τη συμπαράσταση της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μια συμπαράσταση που, όπως είπε, την είδαμε πρόσφατα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος  μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία των πολιτών, την κραυγή αγωνίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, γιατί έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και τα οικονομικά αλλά και τα ψυχολογικά.

«Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια να πετύχουμε κάτι καλύτερο και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Γιατί η συναίνεση στην πράξη φαίνεται και στα δύσκολα. Και εμείς ως Περιφέρειες και το αποδείξαμε στην ύστατη στιγμή. Χρειάζεται όμως μεγάλη δύναμη. Υπέρτατες ιστορικές ανάγκες μας καλούν, σας καλούν για το καλό της χώρας, γιατί σήμερα βιώνουμε μια ανθρωπιστική που δεν θέλουμε να πολλαπλασιαστεί, γι΄ αυτό καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Αγοραστός και προσέθεσε:

«Αλλά θέλουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Περιφερειών με σχέδιο, με ευρύτητα πολιτική και κοινωνική, αλλά και με επάρκεια πολιτική και τεχνοκρατική για να αντιμετωπίσουμε το αύριο.
Γιατί αγωνιούμε για το αύριο και σας ευχαριστούμε πολύ για την πραγματική συμπαράσταση αλλά και έμπρακτη προς τις Περιφέρειες, γιατί όλο αυτόν τον χρόνο επιτελέσαμε ένα με ενδιαφέρον και σεβασμό προς τον πολίτη και στην ανάπτυξη των Περιφερειών μας».

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως «το αναγνωρίζουμε και νομίζω ότι η μεγαλύτερη προέρχεται από τον λαό, ο οποίος σας εκλέγει και σας επιβραβεύει».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση