Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Συνάντηση Στουρνάρα–Τσακαλώτου στην ΤτΕ
Συνάντηση Στουρνάρα–Τσακαλώτου στην ΤτΕ

Συνάντηση Στουρνάρα–Τσακαλώτου στην ΤτΕ

Συνάντηση στη Τράπεζα της Ελλάδος είχαν το πρωί της Παρασκευής ο Διοικητής κ. Γιάννης και ο συντονιστής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος,σε μια κίνηση εκτόνωσης της έντασης που συσωρεύθηκε τις προηγούμενες μέρες με επίκεντρο τις επιθέσεις προς τον κεντρικό τρπεζίτη από τη πρόεδρο της Βουλής,κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα,διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν,τα οποία ήταν η των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων,καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη.Αυτό άλλωστε είχε αναφερθεί και στη προχθεσινή έκθεση νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ.

Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση