Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνάντηση προέδρου της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ
Συνάντηση προέδρου της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

Συνάντηση προέδρου της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

Οι Ελληνικές Περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν στην οικονομική της χς. Αυτό είναι το μήνυμα της συνάντησης του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις .

Στη συνάντηση συμμετείχε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς το μεταναστευτικό αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για όλη την Ευρώπη και τα του Αιγαίου σηκώνουν το βάρος της πρώτης υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων που κινούνται προς αυτήν.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητήθηκαν τρόποι συμμετοχής των νησιών του Αιγαίου σε διασυνοριακά προγράμματα συνεργασίας.

Σαράντα οκτώ ώρες πριν τη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησε με τους δυο την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει ενιαία την μεγάλη αυτή πρόκληση.

Η συζήτηση επίσης επικεντρώθηκε στο ζήτημα της άμεσης αξιος των πόρων του ΕΣΠΑ με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που διατίθενται για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τέθηκε το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης των επενδύσεων που εντάσσονται στο “πακέτο Γιούνκερ” των 35 δις ευρώ αλλά και γενικότερα θέματα ς καθώς αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής με Έλληνες αξιωματούχους μετά τις ελληνικές εκλογές.

Οι δύο κατέθεσαν συγκεκριμένες για την επ της ελληνικής οικονομίας στην ομαλότητα.
AGORASTOS JUNKER 1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση