Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου-περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό
Συνάντηση  προέδρου  Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου-περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό

Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου-περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό

Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Αγοραστός, αναφερόμενος στις Περιφέρειες τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν συνεισφέρει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια η οποία γίνεται στην συνεχώς και πιο επικίνδυνη στιγμή για την χώρα και πρόσθεσε: « Θέλουμε να συνεισφέρουμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε βάλει βαθιά το αποτύπωμα της προσφοράς μας αυτής, αλλά θέλουμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε.

Δεν θέλουμε συνολική παρέμβαση στο μας. Θέλουμε , θέλουμε συνέργια, θέλουμε ειλικρίνεια, θέλουμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας. Και σ’ αυτήν την δύσκολη στιγμή πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Και μεταφέρω την αγωνία κάθε ελληνικής οικογένειας, την πίεση που δέχεται κάτω από την , την φτώχια, την αβεβαιότητα, την ρευστότητα, την αγωνία για το αύριο. Είναι πολύ πιεσμένα τα πράγματα. Το νιώθουμε καθημερινά από την πίεση που δεχόμαστε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για τη που έχουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο και του δικού του θεσμικού ρόλου και συμπλήρωσε λέγοντας: «Λόγω “προϋπηρεσίας”, για να το πω έτσι, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, έχω πλήρη επίγνωση πρώτον ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα, αλλά ιδίως ο δεύτερος βαθμός, έχει επωμισθεί ένα σημαντικό βάρος, χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα μέσα. Γιατί, δυστυχώς, συνηθίζουμε στον τόπο μας να κάνουμε μεταρρυθμίσεις χωρίς να εξασφαλίζουμε σ΄ αυτούς τους οποίους αναθέτουμε ρόλους, τους απαραίτητους πόρους.

Την άποψή μου την ξέρετε από παλιά, εξακολουθώ να επιμένω και σήμερα. Οφείλω δε να τονίσω τούτο: Ιδίως στο πλαίσιο του προσφυγικού, οι Περιφέρειες εκείνες που υφίστανται το μεγάλο βάρος, έχουν ανταποκριθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό και αυτό σας το αναγνωρίζει η . Όπως επίσης γνωρίζω πάρα πολύ καλά, πως σ΄ αυτές τις συνθήκες, οιονεί ανθρωπιστικής κρίσης, τις οποίες βιώνουμε, οι Περιφέρειες στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό για να μην υπάρχει ρήξη.

Οι δυσχέρειες είναι γνωστές. Στο πλαίσιο του ρόλου μου θα κάνω αυτό που μου αναλογεί. Ένα όμως μπορώ να πω και το επαναλαμβάνω. Συνεχίστε στον ίδιο δρόμο και θυμηθείτε ότι ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο δεύτερο βαθμό, μολονότι είναι ευρύτερος από τον πρώτο, η επαφή σας με την είναι εκείνη που σας καταξιώνει. Η στήριξη της κοινωνίας από την πλευρά σας είναι εκείνη, η οποία επιβεβαιώνει την σημασία του ρόλου σας, αλλά ταυτοχρόνως σας καταξιώνει στην ίδια την επειδή ανταποκρίνεστε σ΄ αυτό για το οποίο έχετε εκλεγεί. Και πάλι σας ευχαριστώ.»

_AR_0269 (1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση