Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου-περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό
Συνάντηση  προέδρου  Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου-περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό

Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου-περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό

Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρτίς Προκόπη Παυλόπουλου με τον περιφερειάρχη ς Κωνσταντίνο Αγοραστό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Αγοραστός, αναφερόμενος στις Περιφέρειες τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν συνεισφέρει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια η οποία γίνεται στην συνεχώς και πιο επικίνδυνη στιγμή για την χώρα και πρόσθεσε: « Θέλουμε να συνεισφέρουμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε βάλει βαθιά το αποτύπωμα της προσφοράς μας αυτής, αλλά θέλουμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε.

Δεν θέλουμε συνολική παρέμβαση στο έργο μας. Θέλουμε συν, θέλουμε συνέργια, θέλουμε ειλικρίνεια, θέλουμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας. Και σ' αυτήν την δύσκολη στιγμή πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Και μεταφέρω την αγωνία κάθε ελληνικής ς, την πίεση που δέχεται κάτω από την ανεργία, την φτώχια, την αβεβαιότητα, την ρευστότητα, την αγωνία για το αύριο. Είναι πολύ πιεσμένα τα πράγματα. Το νιώθουμε καθημερινά από την πίεση που δεχόμαστε».

Από την πλευρά του ο , ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για τη συν που έχουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο και του δικού του θεσμικού ρόλου και συμπλήρωσε λέγοντας: «Λόγω “προϋπηρεσίας”, για να το πω έτσι, στο χώρο της Αυτος, έχω πλήρη επίγνωση πρώτον ότι η Τοπική Αυτο γενικότερα, αλλά ιδίως ο δεύτερος βαθμός, έχει επωμισθεί ένα σημαντικό βάρος, χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα μέσα. Γιατί, δυστυχώς, συνηθίζουμε στον τόπο μας να κάνουμε χωρίς να εξασφαλίζουμε σ΄ αυτούς τους οποίους αναθέτουμε ρόλους, τους απαραίτητους πόρους.

Την άποψή μου την ξέρετε από παλιά, εξακολουθώ να επιμένω και σήμερα. Οφείλω δε να τονίσω τούτο: Ιδίως στο πλαίσιο του προσφυγικού, οι Περιφέρειες εκείνες που υφίστανται το μεγάλο βάρος, έχουν ανταποκριθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό και αυτό σας το αναγνωρίζει η κοινωνία. Όπως επίσης γνωρίζω πάρα πολύ καλά, πως σ΄ αυτές τις συνθήκες, οιονεί ανθρωπιστικής κρίσης, τις οποίες βιώνουμε, οι Περιφέρειες στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό για να μην υπάρχει ρήξη.

Οι δυσχέρειες είναι γνωστές. Στο πλαίσιο του ρόλου μου θα κάνω αυτό που μου αναλογεί. Ένα όμως μπορώ να πω και το επαναλαμβάνω. Συνεχίστε στον ίδιο δρόμο και θυμηθείτε ότι ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο δεύτερο βαθμό, μολονότι είναι ευρύτερος από τον πρώτο, η επαφή σας με την κοινωνία είναι εκείνη που σας καταξιώνει. Η στήριξη της κοινωνίας από την πλευρά σας είναι εκείνη, η οποία επιβεβαιώνει την σημασία του ρόλου σας, αλλά ταυτοχρόνως σας καταξιώνει στην ίδια την κοινωνία επειδή ανταποκρίνεστε σ΄ αυτό για το οποίο έχετε εκλεγεί. Και πάλι σας ευχαριστώ.»

_AR_0269 (1)

"Αλιεύοντας" την είδηση