Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συμβολικός αποκλεισμός του ΠΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Συμβολικός αποκλεισμός του ΠΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Συμβολικός αποκλεισμός του ΠΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ημέρ της Γυνίκας: Να μη ζητείται η επιστροφή του επιδόματος τοκετού

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Υ, προχώρησαν σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, γυναίκες της κοινωνικής συμμαχίας (ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, Υ, ΕΒΕ, ), με αίτημα την επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού,ύψους 900 €.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωτή «θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι έχει περικοπεί το επίδομα τοκετού στις γυναίκες που γεννούν στα Νοσοκομεία και στα ιδιωτικά μαιευτήρια και χορηγείται μόνο σε όσες γεννούν στο σπίτι και με όλους τους κινδύνους που αυτό προϋποθέτει».

Για να γεννήσει μια στο σπίτι πρέπει να έχει τη μαία, τον γιατρό της και κάποιο νοσοκομείο κοντά, γιατί μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές, τόνισε.

Οι γυναίκες της κοινωνικής συμμαχίας ζητούν να επαναχορηγηθεί το επίδομα τοκετού, σε όλες τις γυναίκες, όπου κι αν γεννούν και, το κυριότερο, να μην ζητείται πίσω σε όσες γυναίκες το έλαβαν στη μεταβατική περίοδο από το 2012 που κόπηκε.

«Υπάρχουν γυναίκες που πήραν το επίδομα τοκετού και τώρα το ζητούν πίσω και με άμεσο κίνδυνο κατασχέσεων», δήλωσε η κα Κωτή.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος έκανε παράσταση ς και στο υπουργείο Εργασίας και δδικεί να μην ζητείται η επιστροφή του επιδόματος τοκετού που πήραν οι γυναίκες στο μεταβατικό στάδιο, αλλά και να χορηγηθεί σε όλες τις γυναίκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση