Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συμβολικός αποκλεισμός του ΠΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Συμβολικός αποκλεισμός του ΠΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Συμβολικός αποκλεισμός του ΠΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας: Να μη ζητείται η επιστροφή του επιδόματος τοκετού

Σε συμβολικό αποκλεισμό του ΠΕΔΥ, προχώρησαν σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, γυναίκες της κοινωνικής συμμαχίας (ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ), με αίτημα την επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού,ύψους 900 €.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωτή «θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι έχει περικοπεί το επίδομα τοκετού στις γυναίκες που γεννούν στα Νοσοκομεία και στα ιδιωτικά μαιευτήρια και χορηγείται μόνο σε όσες γεννούν στο και με όλους τους κινδύνους που αυτό προϋποθέτει».

Για να γεννήσει μια γυναίκα στο πρέπει να έχει τη μαία, τον γιατρό της και κάποιο νοσοκομείο κοντά, γιατί μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές, τόνισε.

Οι γυναίκες της κοινωνικής συμμαχίας ζητούν να επαναχορηγηθεί το επίδομα τοκετού, σε όλες τις γυναίκες, όπου κι αν γεννούν και, το κυριότερο, να μην ζητείται πίσω σε όσες γυναίκες το έλαβαν στη μεταβατική περίοδο από το 2012 που κόπηκε.

«Υπάρχουν γυναίκες που πήραν το επίδομα τοκετού και τώρα το ζητούν πίσω έντοκα και με άμεσο κίνδυνο κατασχέσεων», δήλωσε η κα Κωτή.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Εργασίας και διεκδικεί να μην ζητείται η επιστροφή του επιδόματος τοκετού που πήραν οι γυναίκες στο μεταβατικό στάδιο, αλλά και να χορηγηθεί σε όλες τις γυναίκες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση