Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συμβολικός αποκλεισμός του ΟΑΕΕ Βόλου
Συμβολικός αποκλεισμός του ΟΑΕΕ Βόλου

Συμβολικός αποκλεισμός του ΟΑΕΕ Βόλου

 

 

Σε συμβολικό  αποκλεισμό  των γραφείων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών Βόλου, προχώρησαν σήμερα το πρωί  παραγωγικοί φορείς της Μαγνησίας, χωρίς τη συμμετοχή των επιστημονικών φορέων, με εξαίρεση τους οσοκομειακούς γιατρούς.

Στις 9.00 το πρωί οι εκπρόσωποι των φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ Βόλου και απέκλεισαν συμβολικά τα γραφεία μέχρι τις 10.30, κρατώντας στην είσοδο των γραφείων πανό που έγραφε «Όχι στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων».

Οι δράσεις του συντονιστικού οργάνου των φορέων θα συνεχιστούν με αποκλεισμό των γραφείων του ΠΕΔΥ την ερχόμενη εβδομάδα και οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν με 48ωρη απεργία κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και . Ιωνίας Κώστας Τσέλιος τόνισε ότι ο αποκλεισμός στο ταμείο του κλάδου είναι συμβολικός και χαρακτήρισε τον ΟΑΕΕ «απρόσωπο» ταμείο προς τους , ενώ επισήμανε ότι  το 55% των εμπόρων και επαγγελματιών είναι ανασφάλιστοι και δεν δικαιούνται ούτε και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη.

«Όλα αυτά πρέπει ν' αλλάξουν, πέραν του ασφαλιστικού και πρέπει να μπουν σε τάξη και άλλα πράγματα», σημείωσε ο πρόεδρος των εμπόρων, που ανέφερε ότι στο Βόλο υπάρχει έμπορος, που πλήρωσε ασφάλιση για 30 χρόνια, έμεινε για κάποια χρόνια ανασφάλιστος και  σήμερα δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη, ενώ ηλικιακά πλησιάζει τα 70.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος τόνισε ότι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φορέων, με συμβολική παράσταση στο ταμείο των Εμπόρων, που έχει να κάνει με την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συμβολική κατάληψη του ΠΕΔΥ Βόλου, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ενώ ο αγώνες θα κλιμακωθεί με 48ωρη αεργία, πιθανόν στις αρχές Μαρτίου. «Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΒ.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος είπε  ότι με του συντονιστικού οργάνου, μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου, κάθε βδομάδα γίνεται μία δράση.

 

Ο αποκλεισμός του ΟΑΕΕ γίνεται γιατί υπάρχουν πολλά προτα των ελεύθερων επαγγελματιών με το ταμείο. «Δε θέλουμε τη συγχώνευση των ταμείων σε ένα, ειδικά οι επαγγελματίας, που αδυνατούν να πληρώσουν τις παλιές οφειλές και τις που έρχονται», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας τόνισε ότι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων, με κατάληψη στο ασφαλιστικό φορέων των επαγγελματιών, ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, που θα προκηρυχθεί από τα τριτοβάθμια όργανα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΕ και ΕΣΕΕ), όταν κατατεθεί προς ψήφιση το σχέδιο Νόμου.

Το άλλο συντονιστικό όργανο των επιστημονικών φορέων, στην κοινή συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τετάρτη ανέλαβε να οργανώσει συναυλία, μετά από πρόταση του συντονιστικού των παραγωγικών φορέων, διότι υποστήριξαν ότι τέτοιες κινητοποιήσεις, όπως ο αποκλεισμός υπηρεσιών και φορέων, δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν τις υποστηρίζουν, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Ο Τρ. Πλαστάρας είπε ότι διαφωνία εξέφρασαν ο Ιατρικός, ο Φαρμακευτικός και ο Δικηγορικός , λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις είναι παλαιού τύπου, όμως ανέλαβαν να οργανώσουν συναυλία ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στη συμβολική κατάληψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτών του μπλόκου Μικροθηβών και  συμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή  Δημ. Λουφόπουλο, οι αγρότες είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα των επαγγελματιών και εργαζομένων, για την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, παραμένοντας στους δρόμου, αναμένουν απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν καταθέσει προς την κυβέρνηση και, σύμφωνα με τον κ. Λουφόπουλο, η σκέψη οι αγρότες να επιστρέψουν στα χωριά είναι μακρινή.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Μικροθηβών Δημήτρης Σπαθής.

 

οαεε1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση