Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συμβολική κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Βόλο
Συμβολική κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Βόλο

Συμβολική κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Βόλο

Συμβολική των γραφείων της ς Διοίκησης στο Βόλο πραγματοποίησαν σήμερα στις 9.00 το πρωί, εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων δασκάλων, , Περιφερειακής Ενότητας , ΙΚΑ, Νοσοκομείου, Κέντρων Υγείας, Δικαστηρίων, Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και Λιμενικού Σώματος. στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν και ΠΟΕ-, προκειμένου να αντιδράσουν στη νέα συμφωνία.

Να σημειωθεί ότι ήταν μη ικανοποιητικό το ποσοστό συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η .

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος «Η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν η αναμενόμενη. Αναμένεται θερμό φθινόπωρο. Οι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη νέα κυβέρνηση. Πρέπει απόψε το βράδυ να είμαστε όλοι ψύχραιμοι και να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Επίσης στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέλη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό κατά του Μνημονίου και καλούν τον κόσμο σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

pame

Εν τω μεταξύ, στο ψήφισμα που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλεται η συμφωνία η οποία-όπως τονίζεται- θα επιφέρει:

-αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από το δημόσιο

-δημοσιονομικά-αυτόματη περικοπή δαπανών

-αξιολόγηση συναδέλφων από ιδιωτικούς μάνατζερ

-μόνιμη κινητικότητα στο δημόσιο τομέα

-ενιαίο μισθολόγιο που θα επιφέρει κάθετες μειώσεις στους μισθούς

-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσία

-αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων

-μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις

-διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του φόρου αλληλεγγύης.

Οι αγωνίζονται για να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και για την αθέτηση αποπληρωμής και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση