Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συμβολική κατάληψη της Εφορίας για το ασφαλιστικό
Συμβολική κατάληψη της Εφορίας  για το ασφαλιστικό

Συμβολική κατάληψη της Εφορίας για το ασφαλιστικό

Συμβολική κατάληψη της Εφορίας για το ασφαλιστικό θα κάνουν οι φορείς της ς την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 9.00 το πρωί.

Αυτό τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στο Εργατικό Κέντρο , ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση δύο εκδηλώσεων – δράσεων ανά εβδομάδα, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων των παραγωγικών φορέων της ς, ενάντια στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των φορέων χαρακτήρισαν επιτυχημένη την κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της ανταπόκρισης των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και πολιτών και θα επιδιώξουν συναντήσεις για να δώσουν τα αιτήματά τους στους βουλευτές και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος κάλεσε όλους τους Μαγνησιώτες να συμμετάσχουν στις δράσεις που προγραμματίζονται και χαρακτήρισε πρωτόγνωρη τη συμμετοχή των εργαζομένων και πολιτών στο λιμάνι την Πέμπτη και τόνισε ότι ο ρυθμός δράσεων θα είναι δύο φορά την εβδομάδα, ενώ το συντονιστικό θα συμμετάσχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προσανατολίζονται σε νέα απεργία εντός του Φεβρουαρίου.

Επίσης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Σύλλογο ΟΤΑ Μαγνησίας, λέγοντας ότι η στάση των Δημοτικών Αρχών και Αλμυρού δεν βοηθούν και ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποχωρήσουν από τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος ανέφερε ότι μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Πέμπτης, που έδειξε ότι οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι συστρατεύονται και δείχνουν την αγανάκτησή τους για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, θα βγουν ξανά στο δρόμο για την απόσυρση του νομοσχεδίου – έκτρωμα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα και το μεταθέτει χρονικά για να καμφθούν οι αντιστάσεις, κάτι που διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ κατήγγειλε το υπουργείο Εργασίας ότι διαλύει την εργατική τάξη και θα επιδιωχτεί με τους βουλευτές για να τους μεταφερθεί η ανησυχία του κόσμου. Όπως ανέφερε «έχουν ευθύνη, γιατί άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έγιναν και γίνονται».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας τόνισε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες συμμετείχαν σε ποσοστό 95% στην προηγούμενη κινητοποίηση και απάντησε στους ισχυρισμούς του για τη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης, λέγοντας ότι ελάχιστη σημασία έχει ο αριθμός συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αλλά το γεγονός ότι η Μαγνησία, με τις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, έκανε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις Πανελλαδικά. Κάλεσε δε όσους έχουν νέα κουλτούρα και νοοτροπία να προχωρήσουν μπροστά και όσους πρεσβεύουν το παλιό, να μείνουν πίσω, ενώ τόνισε ότι η Μαγνησία έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, μπαρ εστίασης Ι. Γρηγορίου είπε ότι οι καταστηματάρχες αγωνίζονται, για να υπάρχει αύριο και τόνισε ότι όλοι οι κλάδοι επαγγελματιών και επιστημόνων είναι ευπρόσδεκτοι στον αγώνα που πρέπει να είναι κοινός, ενώ ζήτησε αναμόρφωση του φορολογικού και του ασφαλιστικού για να επιβιώσουν οι καταστηματάρχες.

Ο αγρότης Βαγγέλης Χρισταντώνης από το μπλόκο Μικροθηβών, τόνισε ότι ο αγώνας είναι κοινός, αφού η οικονομική ζωή της χώρας είναι αλυσίδα και πρόσθεσε ότι οι αγρότες που βρίσκονται στο δρόμο για 20 μέρες, πλήττονται σφοδρά από τα και θα επεξεργαστούν τις προτάσεις των φορέων, για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όπως έκαναν και στο παρελθόν.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Χρ. Ξηραδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί για πρώτη φορά όλοι οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για το φορολογικό και ασφαλιστικό. Όπως ανέφερε, οι αλιείς δεν θα συμμετάσχουν οργανωμένα στη συγκέντρωση που προγραμματίζει το μπλόκο Νίκαιας στην Αθήνα και τόνισε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων με το μπλόκο των Μικροθηβών, των Τεμπών και του Προμαχώνα, για δι με τον πρωθυπουργό, απόσυρση του νομοσχεδίου και υιοθέτηση των προτάσεών τους.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμεττείχε εκ μέρους του μπλόκου Μικροθηβών ο Δημ. Σπαθής, ενώ από υπαιτιότητα του προέδρου της ΟΕΒΕΜ δεν προσκλήθηκαν οι και οι φαρμακοποιοί, παράλειψη για την οποία ο Τρ. Πλαστάρας ζήτησε συ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση