Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Συμφωνία για ΑΔΜΗΕ και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων
Συμφωνία για ΑΔΜΗΕ και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Συμφωνία για ΑΔΜΗΕ και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Για τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής ανανέωσαν το ραντεβού τους οι επικεφαλής των θεσμών με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, σε μία προσπάθεια να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι δύο πλευρές κυρίως στο θέμα των “κόκκινων” δανείων. Στόχος είναι μέχρι την Τρίτη να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα , ώστε να γίνει της ς του 1 δισ έως τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν από την το Σάββατο το πρωί.

Μετά την πολύωρη που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, και δανειστές κατέγραψαν κάποια σημάδια πρόοδου στα θέματα που αφορούν στα προαπαιτούμενα του δεύτερου πακέτου. Οπως ανέφερε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος “είμαστε πολύ κοντά. Εχει κλείσει το θέμα του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και εκείνο του ΑΔΜΗΕ”.

Παράλληλα, σημείωνε ότι υπάρχει σύγκλιση και στα “κόκκινα” δάνεια, υποστηρίζοντας βέβαια ότι “για εμάς συμφωνία σημαίνει η διαμόρφωση του πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας της ς μεγάλων επιχειρηματικών δανειων”. Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές θέλουν να δοθεί λύση στο θέμα της πώλησης των “κόκκινων” δανείων συνολικά.

Ωστόσο, από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών φαίνεται πώς η θέση της κυβέρνησης για μετάθεση των αποφάσεων για το σύνολο των δανείων, γίνεται δεκτή. Οπως επισήμαινε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τα χαράματα της Παρασκευής, τα “κόκκινα” δάνεια των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των στεγαστικών θα συζητηθούν τον Ιανουάριο και το θέμα της πώλησής του θα τακτοποιηθεί με νέα ρύθμιση.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν θα έχει πλέον έναν δεσμευτικό στόχο εσόδων (είχε συμφωνηθεί να έχει έσοδα 50 δισ σε βάθος 30 ετών). Η μοναδική δέσμευση θα είναι να διασφαλιστεί η είσπραξη 6,2 δισ ευρώ που προβλέπονται στο τρέχον πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να εξετασθεί από το Euroworking Group, το οποίο εκτός απροόπτου θα συνεδριάσει σήμερα το βράδυ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση