Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συμφωνία για ΑΔΜΗΕ και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων
Συμφωνία για ΑΔΜΗΕ και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Συμφωνία για ΑΔΜΗΕ και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Για τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής ανανέωσαν το ραντεβού τους οι επικεφαλής των θεσμών με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, σε μία προσπάθεια να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι δύο πλευρές κυρίως στο θέμα των “κόκκινων” δανείων. Στόχος είναι μέχρι την Τρίτη να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα , ώστε να γίνει εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ ευρώ έως τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα το Σάββατο το πρωί.

Μετά την πολύωρη συνάντηση που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, Αθήνα και δανειστές κατέγραψαν κάποια σημάδια πρόοδου στα θέματα που αφορούν στα προαπαιτούμενα του δεύτερου πακέτου. Οπως ανέφερε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος “είμαστε πολύ κοντά. Εχει κλείσει το θέμα του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και εκείνο του ΑΔΜΗΕ”.

Παράλληλα, σημείωνε ότι υπάρχει σύγκλιση και στα “κόκκινα” , υποστηρίζοντας βέβαια ότι “για εμάς σημαίνει η διαμόρφωση του πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας της αγοράς μεγάλων επιχειρηματικών δανειων”. Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές θέλουν να δοθεί λύση στο θέμα της πώλησης των “κόκκινων” δανείων συνολικά.

Ωστόσο, από τις κυβερνητικών στελεχών φαίνεται πώς η θέση της κυβέρνησης για μετάθεση των αποφάσεων για το σύνολο των δανείων, γίνεται δεκτή. Οπως επισήμαινε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τα χαράματα της Παρασκευής, τα “κόκκινα” των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των στεγαστικών θα συζητηθούν τον Ιανουάριο και το θέμα της πώλησής του θα τακτοποιηθεί με νέα .

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν θα έχει πλέον έναν δεσμευτικό στόχο εσόδων (είχε συμφωνηθεί να έχει έσοδα 50 δισ ευρώ σε βάθος 30 ετών). Η μοναδική δέσμευση θα είναι να διασφαλιστεί η είσπραξη 6,2 δισ ευρώ που προβλέπονται στο τρέχον ιδιωτικοποιήσεων.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να εξετασθεί από το , το οποίο εκτός απροόπτου θα συνεδριάσει σήμερα το βράδυ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση