Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σήμερα το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης για το Δήμο Βόλου
Σήμερα το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης για το Δήμο Βόλου

Σήμερα το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης για το Δήμο Βόλου

Σήμερ εκτός προόπτου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων υποψηφίων των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών που κατέθεσαν ανάλογο αίτημα στο Πρωτοδικείο του , καθώς συνεργεία αποτελούμενα από δικαστικούς υπαλλήλους δούλευαν μέχρι χθες αργά το απόγευμα προκειμένου να ολοκληρώσουν όλα τα ψηφοδέλτια για το Δήμο .

Στην δικαστική αίθουσα στο ισόγειο του Μεγάρου πολυμελή συνεργεία χθες από το πρωί καταμετρούσαν τα ψηφοδέλτια για το Δήμο Βόλου, ενώ προχωρούσαν και στον έλεγχο των βιβλίων των δικαστικών αροσώπων για το εάν καταχωρίστηκαν σωστά οι σταυροί σε συγκεκριμένους υποψήφιους.

Ειδικότερα ο έλεγχος εστιάζονταν στην σταυροδοσία που πήρε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου “Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική” Παρισένια Παξινού (η καταμέτρηση από τον δικαστικό αρόσωπο, και την εφορευτική επιτροπή έδειξε 1.205 σταυρούς), που δεν εξελέγη, ο Τριαντάφυλλος κογκινούδης που πήρε 1.262 ψήφους αρχικά και ο Αν. Μπατζιάκας με 1.275 ψήφους.

Η κα. Παξινού ζήτησε να ελεγχθούν τα ψηφοδέλτια για τυχόν λάθη εις βάρος της και υπέρ των δύο παραπάνω συνυποψηφίων της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης ενός σημαντικού κομματιού του όγκου των ψηφοδελτίων, η διαφορά μεταξύ των τριών αντί να μειωθεί αυξήθηκε περισσότερο, καθώς δεν είχαν υπολογισθεί κάποιοι σταυροί υπέρ του Τρ. κογκινούδη και του Αν. Μπατζιάκα.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία για άλλες περιοχές της τελειώνει σήμερα, μιας και απέμενε η καταμέτρηση μέρους εκλογικών τμημάτων των Δήμων ς -Μουρεσίου και Ν. Πηλίου, και πλέον αναμένεται η ανακοίνωση της επίσημης ανακήρυξης των εκλεγέντων και των εδρών που καταλαμβάνουν από το Πρωτοδικείο Βόλου.

Εκτιμάται ότι η ανακοίνωση θα καθυστερήσει ίσως μέχρι και τις 25 Ιουνίου, αφού πρώτα θα πρέπει να υποβληθούν οι τυχόν ενστάσεις από τους υποψηφίους που θα εξεταστούν από το Πρωτοδικείο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση