Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σήμερα δίνεται η τελευταία δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
Σήμερα δίνεται η τελευταία δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Σήμερα δίνεται η τελευταία δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Καταβάλλεται σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου η τελευταία του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 16.885 δικαιούχους. Το που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανέρχεται σε 4.697.469 ευρώ. Σύμφωνα με τις αρμόδιες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, απομένει να καταβληθεί το σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις δικαιούχων, για τους οποίους χρειάστηκε επανέλεγχος των δικαιολογητικών που είχαν υποβάλει, και έτσι καθυστέρησε η αρχική καταβολή του συγκεκριμένου βοηθήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 13 δήμους από τις περιφέρειες όλης της χώρας. Εν τω μεταξύ, χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ σε 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον , θα χορηγήσει ο οργανισμός την ερχόμενη Τρίτη, στις 29 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για εκείνες τις περιπτώσεις μητέρων που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας () του .

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθυνόταν σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον κλάδο κύριας ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες ή συνταξιούχους του , που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι το χρηματικό βοήθημα των 1.000 ευρώ θα το λάβουν και οι 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα, διότι οι ενδιαφερόμενες δεν ξεπέρασαν τις 1.500 αιτήσεις, που αρχικά είχαν υπολογιστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την του ΟΓΑ (www.oga.gr) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-15.19.233, 213-15.19.310 του κλάδου αγροτικής εστίας του ΟΓΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση