Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σημαντική δύναμη αποτροπής η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών
Σημαντική δύναμη αποτροπής η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Σημαντική δύναμη αποτροπής η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

H 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι μια σημαντική ς, έτοιμη να εκτελέσει την αποστολή της, όταν και όπου απαιτηθεί, με μοναδικό σκοπό τη νίκη.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη σημερινή εκδήλωση για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγ. Γεωργίου και τα 30 χρόνια από την ίδρυση της μάχημης μονάδας , στο .

Στη σημερινή τελετή προσκεκλημένος ήταν ο Ευστάθιος Καπραβέλος, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, που έλκει την καταγωγή του από το Λαύκο Ν. Πηλίου, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε ξανά, μετά από 24 χρόνια αφότου αποστρατεύτηκε από τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΣ. «Πάντα είμαι κοντά στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών και χαίρομαι που σήμερα είμαι σε ανθρώπους που πιστεύουν και είναι αφοσιωμένοι σ' αυτό που κάνουν και βλέπουν πολύ μακρύτερα για την και την άμυνα από πολλούς» είπε χαρακτηριστικά , ενώ για το ενδεχόμενο μετακίνησης της Ταξιαρχίας από το Βόλο διευκρίνισε ότι η αναδιοργάνωση είναι σωστή και οι ιθύνοντες του στρατεύματος έχουν όλα τα κριτήρια και θα δώσουν την καλύτερη λύση.

Ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος ταξίαρχος, Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είπε ότι η σκέψη όλων είναι στα δύο μέλη του Στρατού Ξηράς είναι φυλακισμένοι στις φυλακές της Τουρκίας, στην οικογένεια του σμηναγού που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου και στις οικογένειες όλων των αθάνατων νεκρών και πρόσθεσε: «Απ' αυτούς παίρνουμε θάρρος και και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι μια σημαντική δύναμη αποτροπής και είναι έτοιμη να εκτελέσει την αποστολή της, όταν και όπου απαιτηθεί, με μοναδικό σκοπό τη νίκη».

Ερωτηθείς αν η Ταξιαρχία Πεζοναυτών γιορτάζει τα τελευταία της γενέθλια στο Βόλο, ο διοικητής η και στρατιωτική θα λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει.

Για τα 30ά γενέθλια της 32ης Ταξιαρχίας ο ταξίαρχος είπε ότι συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 1988, με έδρα το , ως μετεξέλιξη του 32ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο οργανώθηκε το 1913.

Στην ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, επισημάνθηκε ότι σκοπός της πολιτικής και στρατιωτικής ς δεν είναι να διεξάγουν πόλεμο, αλλά αν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο Ελληνικός Στρατός, στο πλαίσιο της διακλαδικής συνέργειας, είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβολέα. Προτεραιότητα είναι η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του Στρατού και η διαμόρφωση της δυναμικής που θα επιτρέψει τη μετεξέλιξή του, ώστε να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε έγκαιρα και με σχεδιασμό στις απαιτούμενες , πριν αυτές μας επιβληθούν από εξωτερικούς παράγοντες», τόνισε στην Ημερήσιας Διαταγή του ο Α' ΓΕΣ, που πρόσθεσε ότι η σκέψη όλων είναι στον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδρανούπολης. Η σκέψη αυτή μας καθοδηγεί, ισχυροποιεί το ηθικό μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας και ενδυναμώνει την προσήλωση στην αποστολή μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, η πρώην υφυπουργός πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή, εκπρόσωποι στρατιωτικών μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τα 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση