Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συγκέντρωση συμπαράστασης στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Συγκέντρωση συμπαράστασης στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Υπόμνημα στην εισαγγελία κατέθεσε σήμερα η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων , η οποία είχε τη συμπαράσταση στο , δεκάδων εργαζομένων, δημοτικών συμβούλων και άλλων σωματείων και συλλογικοτήτων.
Κατά της προέδρου έχουν υποβάλλει μήνυση δέκα της πλειοψηφίας Βόλου και η ίδια προσκόμισε έναν φάκελο με στοιχεία στην εισαγγελία προκειμένου να αντικρούσει τις εις βάρος της κατηγορίες.

Εξερχόμενη από το γραφείο του εισαγγελέα η δήλωσε: « Σήμερα κατατέθηκε μια μήνυση ενάντια στη δημοκρατία και τη νομιμότητα, στην ελευθερία έκφρασης των εργαζομένων, οι οποίοι θα πρέπει να εργάζονται χωρίς παρενόχληση. Σήμερα δικαζόμαστε όλοι εμείς που ο ρόλος μας είναι αυτός και πρέπει να μιλάμε για όλα αυτά που συμβαίνουν στο δήμο Βόλου.»

Η ίδια επανέλαβε ότι εδώ κι 1,5 χρόνο γίνονται μετακινήσεις υπαλλήλων που προκαλούν αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, για και τραμπουκισμό και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι εξέλεξαν το ΔΣ για να τους εκπροσωπούν και ο ρόλος αυτός θα επιτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο.

Η πρόεδρος των εργαζομένων ευχαρίστησε όσους συμπαραστάθηκαν και τόνισε ότι η αλληλεγγύη χρειάζεται για όλους.

Η ίδια θα αναμένει αν η υπόθεση εκδικαστεί ή αν τεθεί στο αρχείο και δήλωσε πως είναι σεβαστός ο θεσμός της Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας την δήλωση της δημοτικής αρχής για εργασιακό bullying η κα. Στάχτου είπε: Αποκριές έχουμε, για τα καρναβάλια είναι…»

Η γ.γ. του Συλλόγου Εύη Καρυδάκη ανέφερε-μεταξύ άλλων- ότι η συνδικαλιστική δίωξη της δημοτικής αρχής δεν αφορά πρόσωπα, αλλά την άσκηση ς και αυτός ο φόβος θα πρέπει να εκλείψει.

Η ίδια έκανε λόγο για καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και πρόσθεσε ότι στις 11 Μαρτίου εκδικάζεται η υπόθεση για το γάλα που δεν έχει δοθεί στους εργαζόμενους και κάλεσε το Σύλλογο εκείνη την ημέρα να κηρύξει στάση εργασίας και συνέχεια των κινητοποιήσεων σε κάθε επίπεδο.

Το μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γ. Μαγιάκος τόνισε ότι ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία ή οποιαδήποτε πίεση που ασκείται στους εργαζόμενους δεν θα περάσει.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής θύμισε ότι όποτε γίνεται κάποια κινητοποίηση ενημερώνονται όλοι οι εργαζόμενοι για το πρόβλημα. Οι εκφοβισμοί δεν είναι δική μας δουλειά, είναι αλλονών.

Η δημοτική αρχή

Νωρίτερα, η δημοτική αρχή έχει εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση κατά της προέδρου την οποία σχολιάσαν παραπανω οι συνδικαλιστές.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Έξω από κάθε λογική και αποδεκτή πρακτική βρίσκονται πλέον οι ενέργειες της πανικόβλητης συνδικαλίστριας Θάλειας Στάχτου, για την οποία εργαζόμενοι στο καταγγέλλουν ότι προχώρησε σε “bullying” εναντίον τους προκειμένου να μετάσχουν στη στάση εργασίας, ως συμπαράσταση στις δήθεν που η ίδια ισχυρίζεται ότι υφίσταται από τη Δημοτική Αρχή.

Είναι προφανές ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απόλυτα καταδικαστέες και φυσικά θα πρέπει να ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα, αφού παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά τους και τους στερούν τη δυνατότητα απερίσπαστοι να επιτελούν το καθήκον τους, που είναι απέναντι στην κοινωνία και όχι απέναντι σε κάθε κομματικό ή συνδικαλιστικό δερβέναγα.

Καλούμε την κα. Στάχτου να συνέλθει και να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, συμπεριφερόμενη όπως αρμόζει στο αξίωμα που της εμπιστευτήκαν οι συνάδελφοί της. Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα προσέλθει για να εκθέσει τις απόψεις της και όχι ενώπιον εκτελεστικού αποσπάσματος. Προς τι, λοιπόν, τέτοιος φόβος και πανικός; Δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και φοβάται ή μήπως γνωρίζει τι έχει κάνει και επιχειρεί να δημιουργήσει επηρεασμού της, πράμα επίσης ανεπίτρεπτο για μια αγωνίστρια της Δημοκρατίας και της νομιμότητας, όπως τουλάχιστον η ίδια (όχι με ιδιαίτερη μετριοφροσύνη είναι η αλήθεια) αυτοπροβάλλεται;”

ΟΤΑ1

οτα2 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση