Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Συλλήψεις στο Βόλο μελών κυκλωμάτων εκβιαστών
Συλλήψεις στο Βόλο μελών κυκλωμάτων εκβιαστών

Συλλήψεις στο Βόλο μελών κυκλωμάτων εκβιαστών

Ένας αστυνομικός της Τροχαίας Βόλου κι ένας ιδιοκτήτης εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης είναι μεταξύ των συλληφθέντων που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα εκβιαστών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά , οι έρευνες διεξάγονται σε Αθήνα, Βόλο, και Ξυλόκαστρο Κορινθίας, ενώ ανάμεσα στις εννέα συλλήψεις που έχουν γίνει στο Βόλο για τη υπόθεση αυτή, συμπεριλαμβάνονται ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Τροχαία Βόλου κι είχε περιφερειακό ρόλο, καθώς κι ένας άνδρας από εταιρεία .

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, ενώ στην περίπτωση του Βόλου είχαν κάψει δύο καταστήματα. Επίσης φέρονται να εμπλέκονται ακόμα και σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου αλλά και επεισόδια σε γήπεδα, ενώ όσον αφορά στην περίπτωση του Βόλου οι ερευνούν στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για έναν στημένο αγώνα αλλά και επεισόδια σε γήπεδα με τη συμμετοχή μπράβων.

Αρχηγός της μίας σπείρας είναι ένας 42χρονος, χαρακτηριζόμενος «πρωτοπαλίκαρο» του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας πυγμάχος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι της Δίωξης Εκβιαστών έφθασαν στα ίχνη των «μπράβων» αξιοποιώντας πληροφορίες, αλλά και συν των μελών της ς που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση από το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων.

Εν τω μεταξύ, για κατάθεση κλήθηκε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας καυσίμων, και σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ήταν προμηθευτής του Δήμου με .

Kαθυστερήσεις στην υπόθεση της Ν. Αγχιάλου;

Τέλος, να αρθεί η καθυστέρηση στην υπόθεση της Ν. Αγχιάλου αναμένει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εντοπίσει νέα καταλύματα αλλά και συνεργάτες των «ενόπλων της Νέας Αγχιάλου», οι οποίοι εντοπίστηκαν προ δέκα ημερών ύστερα από πολυήμερες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα χαρακτηρίζεται «εμπόδιο» η των δικαστικών αρχών να ασκήσουν δίωξη κατά των δύο συλληφθέντων όχι για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» αλλά για «σύσταση ς». Μία δίωξη βεβαίως που σύμφωνα με δικαστικούς λειτουργούς είναι «απόλυτα δικαιολογημένη».

Σύμφωνα με το www.tovima.gr,τα στελέχη των διωκτικών αρχών επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τριών-τεσσάρων ταυτοτήτων με τα οποία οι συλληφθέντες Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου αλλά και ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας ενοικίαζαν σπίτια στη Μαγνησία, πιθανόν και στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα οι περιμένουν τα επίσημα στοιχεία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για την ανάλυση ευρημάτων στα δύο σπίτια στη Μαγνησία, όπου διέμεναν οι ένοπλοι. Και εκεί υπήρξε καθυστέρηση με την αποστολή ορισμένων αντικειμένων στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σαφείς «ενδείξεις» και ενημερώσεις από έρευνες για την παρουσία στα σπίτια και άλλων ενόπλων από το μεικτό σχήμα ποινικών, αντιεξουσιαστών και αναρχικών «ληστών με τα μαύρα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση