Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σιγουριά Ι. Πλακιωτάκη περί επανεκλογής της ΝΔ
Σιγουριά Ι. Πλακιωτάκη περί επανεκλογής της ΝΔ

Σιγουριά Ι. Πλακιωτάκη περί επανεκλογής της ΝΔ

Η και ο Πρωθυπουργός, παρά την παγκόσμια κρίση  στηρίζει τους Έλληνες πολίτες  τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Ι. Πλακιωτάκης,  στα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας  στον Βόλο, επικεφαλής  κυβερνητικού κλιμακίου.

Σε Τύπου που δόθηκε τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι είναι θετικές οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και δήλωσε βέβαιος πως παρά την κρίση η Κυβέρνηση και η θα ανταποκριθούν στην εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι το 2023 είναι έτος αποφάσεων και σημείωσε ότι η έχει ανταποκριθεί σε όλα τα επίπεδα  και ο πολίτης έχει να επιλέξει μεταξύ σιγουριάς, σταθερότητας, ενίσχυσης και διάχυσης της ανάπτυξης σε όλη την κοινωνία, με την κυβέρνηση της και από την άλλη έχει να επιλέξει μεταξύ της οπισθοδρόμησης του λαϊκισμού μιας κυβέρνησης που κυριολεκτικά φόρτωσε βάρη στην ελληνική κοινωνία  και αυτή σύμφωνα με τον Υπουργό είναι η αναποτελεσματική και αποτυχημένη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα κρίνουν, θα συγκρίνουν και θα επιλέξουν σταθερότητα, συνέπεια, σιγουριά, συνέχιση μεταρρυθμίσεων, επενδύσεων και ανάπτυξης και θα επιλέξουν τον Κυρ. Μητσοτάκη», ανέφερε.

Για την Καϊλή  και το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Πλακιωτάκης να χαρακτήρισε παράλογη και μικρόψυχη τη δήλωση Ανδρουλάκη περί δούρειου Ίππου της ΝΔ αναφερόμενος στην Εύα Καϊλή και σχολίασε πως ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται σε πανικό.

 

«Η υπόθεση της κ.  Καϊλή είναι σοβαρή και δυσάρεστη,  πλήττει και το κύρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά είναι μια άσχημη στιγμή για τη χώρα μας. Αναμένουμε το πόρισμα της Βελγικής δικαιοσύνης και των αρχών.

Σε κάθε περίπτωση μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη έχω να δηλώσω ότι ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται σε πανικό. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι συγκεκριμένες δηλώσεις. Το να προσπαθείς να χρεώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια στη ΝΔ είναι και παράλογο και μικρόψυχο. Οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη δείχνουν καθαρά την προτίμησή του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να μας γυρίσει σε ένα αποτυχημένο και επικίνδυνο παρελθόν. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα του το επιτρέψουμε. Η διασφάλιση της σταθερότητας της χώρας την εγγυάται μόνο η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ,  αυτό διεκδικούμε και πιστεύω ότι ο ς λαός θα μας δώσει την εντολή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές», είπε  ενώ για την ημερομηνία των εκλογών τόνισε ότι αυτές θα γίνουν στην ώρα τους.

 

Για τις ακτοπλοϊκές στη Μαγνησία

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως θα συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Β. Σποράδων και το 2023, ενώ έδειξε  θετικός στο ενδεχόμενο σύνδεσης του Βόλου με τη Χίο και τη Μυτιλήνη, αλλά και στην διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον ακτοπλοϊκής εταιρείας και εφόσον  το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των Β. Σποράδων παραδέχτηκε πως έχει καθυστερήσει η καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου, είναι όμως θέμα ημερών να αρχίσει η καταβολή του.

 Παραχώρηση του Λιμανιού 

Προχωρά η διαδικασία παραχώρησης του 67% του λιμανιού του Βόλου και με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης, θα παραχωρηθεί στο δήμο Βόλου το Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου  και ενδεχομένως και η χερσαία ζώνη από Πευκάκια έως Αγριά.

Επιπλέον, η μονάδα υγροποιημένου αερίου ,αν τελικά λάβει τη σχετική άδεια, θα χωροθετηθεί εκτός χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ανακοίνωσε σήμερα από το Βόλο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης,

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι είναι εκτός χερσαίας ζώνης. Αναμένεται από την ενδιαφερόμενη εταιρεία να κατατεθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες για αδειοδότηση εντός Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη επένδυση, εφόσον λάβει τις άδειες, μετά την κατάθεση των περιβαλλοντικών μελετών θα είναι εκτός χερσαίας ζώνης λιμένα. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτός αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας».

Διαγωνισμός για το Δικαστικό Μέγαρο  Βόλου

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης  Γιώργος Κώτσηρας, επισκέφθηκε το Ειρηνοδικείο Αλμυρού, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αλλά και τα Δικαστήρια Βόλου, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου και των δικαστικών υπαλλήλων.

Στη  Τύπου, ο κ. Κώτσηρας εξήγησε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κατάργηση Δικαστηρίων και υπηρεσιών και αν αυτό γίνει στο μέλλον θα υπάρξει πρώτα διαβούλευση, απαντώντας στο ενδεχόμενο κατάργησης του υ Βόλου.

Αναφορικά με την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου ο κ. Κώτσηρας τόνισε πως υπάρχει ήδη διαγωνισμός, που έχει ήδη δημοσιευτεί, ώστε  να γίνει μέσω  ΣΔΙΤ.

Η Αλεξάνδρα  Σδούκου 

Η Γ. Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών αρχικά συμμετείχε σε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και παραδέχτηκε πως ο πρόεδρος των Αρτοποιών κ. Τσουράπας της έδειξε τους λογαριασμούς ρεύματος αρτοποιείων, οι οποίοι ήταν κάτι παραπάνω από τσουχτεροί.

Η κα. Σδούκου μίλησε για το περιστατικό και τόνισε πως ο λογαριασμός είχε 2400 ευρώ κρατική επιδότηση και 2100 ευρώ ήταν αυτό που θα έπρεπε να πληρωθεί, ενώ επεσήμανε πως η δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι η Κυβέρνηση για συνεχίσει την στήριξη κάθε μήνα με την επιδότηση των λογαριασμών και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Τόνισε  ωστόσο πως θα πρέπει και η ΕΕ να δείξει αντανακλαστικά, καθώς το ενεργειακό δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση