Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σύγκρουση με φόντο τη Δικαιοσύνη
Σύγκρουση με φόντο τη Δικαιοσύνη

Σύγκρουση με φόντο τη Δικαιοσύνη

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με επίκεντρο τα θέματα Δικαιοσύνης. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου προαναγγέλλεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθει αποφασισμένος να μιλήσει με στοιχεία και ονόματα για προσπάθειες συγκάλυψης υποθέσεων διαφθοράς. Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της αναφέρουν ότι η παρουσία του κ. Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή θα είναι απολύτως θεσμική, ενώ αποδίδουν στην κυβέρνηση προσπάθεια να επικρατήσει κλίμα λασπολογίας, ώστε να βρει διέξοδο από τα πολιτικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει.

Στην κυβέρνηση σαφώς πιστεύουν ότι η δημόσια συζήτηση περί διαφθοράς – διαπλοκής είναι προνομιακό γι’ αυτούς πεδίο και ότι τους βοηθάει στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, στην οποία κυριαρχούν τα δύσκολα ζητήματα της προσφυγικής κρίσης και της διαπραγμάτευσης. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα προδιαγράφουν ότι η σημερινή συζήτηση θα γίνει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ενώ αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της πρωθυπουργικής τοποθέτησης θα βρεθεί η αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου. «Η αποκατάσταση της αλήθειας για τον Παπαγγελόπουλο συνεπάγεται αποκαλύψεις για όλους εκείνους που εμπλέκονται σε μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν μεγάλες υποθέσεις επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων από τράπεζες με αδιαφανή κριτήρια», αναφέρουν άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και παραπέμπουν «στο τρίγωνο πολιτική εξουσία – τράπεζες – μέσα ενημέρωσης», το οποίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει συχνά καταγγείλει από το βήμα της Βουλής. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επαναφέρει τις πάγιες αναφορές του στις λίστες που έχουν φθάσει στη χώρα μας, αντιπαραβάλλοντας τις ενέργειες της τωρινής κυβέρνησης με αυτές προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η κυβερνητική ηγεσία, που εξακολουθεί να θεωρεί ότι διατηρεί ισχυρό ηθικό πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών αντιπάλων και των κομμάτων που άσκησαν τα προηγούμενα χρόνια, προσέρχεται στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή υπό την πίεση της δυσμενούς συγκυρίας, αλλά και, προφανώς, προσδοκώντας η συζήτηση αυτή να λειτουργήσει ως συγκολλητική ουσία στο «ραγισμένο γυαλί» της συγκυβέρνησης, να αποκαταστήσει τις εντάσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, που κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με επίκεντρο την υπόθεση Μουζάλα. Η συμφωνία των κ. Τσίπρα και Καμμένου για αρραγές μέτωπο σήμερα προδιαγράφει υψηλούς τόνους και από τους δύο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση