Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών το ταχύτερο δυνατόν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αμέσως μετά την του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. είχε προαναγγείλει κινήσεις στην κατεύθυνση της ευρύτερης συνεννόησης με τα κόμματα της ς, καθώς η κυβέρνηση, έχοντας βγει τραυματισμένη από τη διαδικασία ψήφισης του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, πιθανότατα θα χρειαστεί στήριξη στα δύσκολα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί στο προσεχές μέλλον. Θέματα όπως το ασφαλιστικό, το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, το φορολογικό, θα θέσουν υπό δοκιμασία την κυβερνητική πλειοψηφία.

Στο πακέτο της εθνικής συνεννόησης ο πρωθυπουργός έχει εντάξει και τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό, την μεταρ στην , αλλά και θεσμικές . Βεβαίως, η πρωτοβουλία του μεγάρου Μαξίμου να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση δεν έγινε δεκτή με θέρμη από τα κόμματα της ς. Οπως άλλωστε δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης η κυβέρνητική εκπρόσωπος, κα Ολγα Γεροβασίλη, «η σύγκληση του συμβούλιου πολιτικών αρχηγών έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρ έχει κατ' εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

Ο κ. Τσίπρας είχε σχεδιάσει την πρωτοβουλία του να συμπέσει με την εκλογή νέου Προέδρου στην την περασμένη Κυριακή, που τελικά δεν έγινε. Παραμένει ερώτημα πως θα απαντήσει η Συγγρού στο αίτημα για σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, δεδομένου ότι χρέη προσωρινού Προέδρου ασκεί ο κ. Γ. Πλακιωτάκης, μετά την παραίτηση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη σήμερα και αύριο, ενώ ο κ. Τσίπρας επιστρέφει από το Ισραήλ σήμερα το βράδυ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση