Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συγκέντρωση και πορεία υπέρ του Γηροκομείου
Συγκέντρωση και πορεία υπέρ  του Γηροκομείου

Συγκέντρωση και πορεία υπέρ του Γηροκομείου

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο και ενημέρωση των Βολιωτών στην οδό Ερμού, με στάση στην Πλατεία Αγ. ικολάου, πραγματοποίη το μεσημέρι περίπου 50 , μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμένοι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, που ζήτησαν στήριξη του ροκομείου και όχι δυσφήμιση.

Οι και τα μέλη του Δ.Σ. συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο για λίγη ώρα, χωρίς να συναντηθούν με κάποιον από τη Δημοτική Αρχή και στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν, δια της οδού Ερμού, στην πλατεία Αγ. ικολάου, προκειμένου να ενημερώσουν τους Βολιώτες για την κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα.

Σε ψήφισμα , που μοιράστηκε στους Βολιώτες και στους υπαλλήλους του Δημαρχείου, τονίζεται ότι το ροκομείο έχει βοηθήσει και προστατεύσει πολλούς συνανθρώπους μας, από το 1952, ανθρώπους που ήθελαν μια αγκαλιά, ένα χάδι, μια φροντίδα. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 104 ψυχές και εργάζονται 49 υπάλληλοι. Το Γηροκομείο έχει μια χρόνων, με καλές και άσχημες στιγμές.
«Αν το Διοικητικό Συμβούλιο παραιτηθεί, υπάρχουν προβληματισμοί και ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούμε στο αδιέξοδο του 2013, όπου κανείς δεν δέχτηκε να αναλάβει τη Διοίκηση του Γηροκομείου.

Αν συμβεί αυτό και οι αρμόδιοι φορείς δεν κινητοποιηθούν άμεσα, δεν θα μπορεί αν εκτελείται οποιαδήποτε συναλλαγή και το Γηροκομείο θα υπολειτουργεί, με τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας του. Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ως προσωπικό, να κρατήσουμε το Γηροκομείο, όπως το 2013. Δεν θα μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί μας και δεν θα υπάρχει το ψυχικό σθένος για να συνεχίσουμε», τονίζει το προσωπικό του Ιδρύματος στην ανακοίνωσή του.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει τη στήριξη του προσωπικού και όλης της κοινωνίας και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Γηροκομείου, ώστε να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που επιτελεί όλα αρά τα χρόνια για την Τρίτη Ηλικία.

Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι θεωρούν χρέος τους να ευχαριστήσουν την κοινωνία του Βόλου και τους τοπικούς φορείς που τους στήριξαν και τους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και ζητούν να σταθούν δίπλα τους.

girokomeio2 (2)

"Αλιεύοντας" την είδηση