Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου αριστερές ομάδες, και φοιτητές.
Μέλη των ομάδων διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς, ενώ είχαν αναρτηθεί και διάφορα πανό με μηνύματα και συνθήματα.
Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων «…Η εκτυλισσόμενη προσφυγική δεν αποτελεί φυσική καταστροφή, αλλά προμελετημένο πολιτικό έγκλημα. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε πρόσφυγες να περπατάνε στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους μόνοι και αβοήθητοι. Είναι εξοργιστικό ότι οι πνιγμοί στο Αιγαίο είναι πλέον είδηση που περνάει στα «ψιλά» των δελτίων. Για το συντελούμενο έγκλημα ένοχοι είναι όσοι ωθούν ή αφήνουν ολόκληρες χώρες να βουλιάζουν στον πόλεμο, όσοι υψώνουν φράχτες που εμποδίζουν τη διέλευση των προσφύγων, όσοι βάζουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να απωθούν τις βάρκες της απελπισίας, όσοι δεν παίρνουν στοιχειώδη για τη φιλοξενία των ξεριζωμένων.
Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες! Οι φράχτες, με πρώτον αυτόν του Έβρου, πρέπει να πέσουν. Το ΝΑΤΟ και η Frontex πρέπει να φύγουν από το Αιγαίο. Και πρέπει επιτέλους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη την ελληνική, να κάνουν αυτό που επιτάσσει η ανθρωπιά, και είναι απολύτως εφικτό, για τη φιλοξενία των προσφύγων: ανοιχτά κέντρα διαμονής με αξιοπρεπείς συνθήκες….»
Σε ανακοίνωσή του το ΕΕΚ αναφέρει «…κάθε μέρα είναι ημέρα πάλης ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις, ενάντια στους φασίστες κι εθνικιστές που σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη… Κανένας ντόπιος εργάτης αυτής της χώρας δε μπορεί να νοιώθει ελεύθερος, όσο βασανίζεται έστω κι ένας μετανάστης εργάτης από τα αφεντικά του, όσο τα ταφικά αδέλφια σε όλη την Ευρώπη κι ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν σέρνοντας τις αλυσίδες τους μετακινούμενοι εκδιωγμένοι από τόπο σε τόπο…».
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση